Detta är Virgil van Dijk

Bild till nyheten Detta är Virgil van Dijk
Virgil van Dijk-sagan är äntligen över och spelaren kommer att ansluta till Liverpool 1 januari. Vem är egentligen världens dyraste försvarsspelare Virgil van Dijk? Nedan följer lite info om mittbacken.

Sommarens längsta transfersaga är över. Southampton har accepterat ett bud på Virgil van Dijk värt 70 miljoner pund som kan stiga till 75, vilket innebär att holländaren blir historiens dyraste försvarsspelare.

Virgil van Dijk föddes 1991 i Breda, Nederländerna. Han startade karriären i Willem II:s ungdomslag, för att sedan gå vidare till Groningen. Där spelade han med ungdomslaget i mindre än ett år innan han blev uppflyttad till seniorlaget 2011. 

Efter två år med Groningen blev anrika Celtic intresserade av mittbacken och 2013 drog van Dijk på sig den grönvit-randiga tröjan. Även där spenderade han två år. Under de två åren hann han med 115 matcher, 57 hållna nollor och 15 mål. Några av dem riktiga frisparkskanoner, så Philippe Coutinho kan ha fått sig en utmanare! Under sin tid i Celtic vann holländaren två ligatitlar och en ligacupstitel. 

Mittbacken växte fram till en klippa i Celtics försvar och spelade till sig en övergång till Southampton, som köpte honom för 13 miljoner pund 2015.

I Southampton blev det 67 matcher under perioden 2015-2017. Som alla vet vid det här laget, så var van Dijk inblandad i en rejält turbulent sommar 2017. Liverpool var intresserade av hans signatur och allt pekade på att de skulle få sin vilja igenom. Sedan kom chocken. Liverpool blev anmälda av Southampton för att de på en oriktigt sätt ska ha kontaktat spelaren för att försöka få till en övergång.

Detta tvingade Liverpool att helt lägga intresset på is, och de lyckades inte lösa en affär, trots att Virgil van Dijk vädrade sitt missnöje över den uteblivna affären öppet i pressen. 

Under det halvår som nu har gått har mittbacken inte spelat mycket alls - 11 matcher blev det. Han har lämnats utanför truppen under de senaste matcherna, och att han idag presenterades som Liverpoolspelare förklarar väl varför han varit åsidosatt. 

Holländaren debuterade för det holländska landslaget den 10 oktober i en EM-kval-match mot Kazakhstan. Sedan dess har det blivit 15 matcher till för landslaget.

Efter massiv kritik och påtryckningar om att värva en annan mittback i somras fick nu Jürgen Klopp ändå sitt förstaval. Äntligen fick han det 193 centimeter långa fyrtorn som alla röda hoppas ska komma in och styra upp det annars svajiga försvaret. 

Källa: Wikipedia


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer