– Vi måste inte sälja

Bild till nyheten – Vi måste inte sälja
Jürgen Klopp insisterar på att Liverpool inte behöver sälja spelare för att få in pengar efter köpet av Virgil van Dijk, men kan samtidigt inte bekräfta att Coutinho kommer att vara en Liverpoolspelare 1 februari.

Jürgen Klopp menar att köpet av Virgil van Dijk för 75 miljoner pund inte kommer att tvinga klubben att sälja sin stora stjärna Philippe Coutinho. 

– Vi har köpt en mycket bra spelare, och vi behöver inte sälja någon på grund av det, sa Klopp enligt Liverpool Echo.

– Att vi måste få in pengar för att väga upp för köpet? Ingen har sagt något till mig om det.

– Våra ägare förtjänar beröm för att de visar på ambition, och nu måste vi använda kvaliteten för att växa ännu mer.

Klopp erkänner att han "inte gillar" den otroligt stora summan som Liverpool behövde betala till Southampton för att få loss van Dijk.

Samtidigt menar han att prislappen är rimlig i denna marknad och särskilt eftersom mittbacken hade ett kontrakt som sträckte sig till 2022.

– Virgil hade ett långt kontrakt med Southampton. Man frågar om det är möjligt, de säger en summa, sedan så tänker man om man vill göra det eller inte. 

– Priserna har uppenbarligen förändrats. 75 miljoner pund i detta läge är mycket bra för Southampton. De vill också förstärka sin trupp. Tror du att när de nu frågar andra klubbar, om spelare som inte är en free agents, att klubbarna kommer att acceptera bud på fem miljoner pund?

–Det startade för ett par år sedan. Om du inte kan genomföra affären så får du försöka hitta andra lösningar. Det finns många intressanta mittbackar med utköpsklausuler. 

– Det finns ingen med en låg klausul. Om du inte vill göra det så behöver du inte. Vi ville genomföra affären och våra ägare gav oss den möjligheten. Därför kommer han att vara en Liverpoolspelare den 1 januari.

– Om jag gillar det? Nej, för det blir en massa extra press på alla. Det var därför som jag påpekade att vi som ett Liverpool-community måste ignorera det direkt. Låt andra prata om det. De är mer eller mindre intresserade av oss.

– När det gäller oss så måste vi sluta tänka på det direkt. Det är gjort. Han är vår spelare, han kan bli bättre och behöver anpassa sig.

Många fans ser värvningen av Virgil van Dijk som ett rejält statement av klubben. För Klopp är det en affär som ger truppen mer bredd och möjlighet att höja ribban.

– Jag har ingen aning om vad fansen tänker.

– Jag fick några sms av Liverpoolfans som har mitt nummer där de gratulerade och så. Men det finns säkert de där ute som säger att det är för mycket pengar och så vidare.

– Det handlar inte om att göra ett statement med en övergång, det är inget som jag tror på. Ett statement är kvaliteten på vår trupp just nu.

– Vi måste självklart fortsätta att förbättra den. Vi måste ha lösningar för olika situationer. Det är många matcher kvar och vi behöver alla spelare.

Klopp vill behålla stora delar av sin trupp men han kan inte svara säkert på frågan om Coutinho kommer att vara en Liverpoolspelare den 1 februari.

– Jag pratar inte om sådana saker. Det finns inget att säga. Fönstret öppnar 1 januari och det kommer att hända saker i klubbarna. Det har redan hänt i vår klubb eftersom vi har säkrat upp en spelare. 

– Det enda jag är intresserad av just nu är hur Phil spelar för tillfället. Jag är mycket nöjd över de senaste veckorna. Han har visat prov på god karaktär under match och träning. 

– Det finns aldrig några garantier. När jag pratar om att behålla spelare pratar jag inte bara om startelvan. Vi har mycket kvalitet.

– Vi har "en första 15 eller 16" och kan göra ett par förändringar om alla är skadefria så att vi behåller kvaliteten. Vi måste se till så att vi kan behålla standarden.


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer