Klopp efter segern

Bild till nyheten Klopp efter segern
Jürgen Klopp var mycket nöjd över hur Liverpool reagerade efter att ha släppt in ett tidigt baklängesmål.

Liverpool släppte in ett mål bara tre minuter in i matchen, när Joel Matip slarvade bort bollen till Riyad Mahrez som spelade fram till Jamie Vardy som satte dit 1-0 till gästerna.

Liverpool tog över matchen mer och mer, och i andra halvlek vände de matchen genom två mål av Mohamed Salah.

Jürgen Klopp pratade med pressen efter matchen. 

Om känslan efter comebacken:

– Du vill inte ligga under med 1-0, men om du ligger under så tidigt under så vill man se en sådan reaktion som jag såg ikväll. Det var den bästa reaktionen som vi visat hittills efter underläge med 1-0. Det var fantastiskt. Jag såg inte en enda nervös spelare. 

– Vi var väldigt bra defensivt. Leicester är ett bra kontringslag så när det står 1-0 till dem så är det ett perfekt utgångsläge för deras spelstil. Vi klarade av det mycket bra.

– Alla på arenan reagerade på rätt sätt, alla såg vilken match det var. Det var en av våra bättre matcher på länge. Vi förstod i paus att vi behövde fortsätta jobba på. Det fanns egentligen inte så mycket att förändra, vi behövde kriga vidare och samtidigt hålla oss kyliga. 

– Självklart blir man lite irriterad efter den tredje och fjärde missen, men det kommer fler. Så länge vi inte släpper in mål, så har vi alltid chansen. Det var så vi gjorde, vi gjorde två fantastiska mål.

Om Salah kan behålla formen:

–Ja, han kan hålla denna nivå. Han är fortfarande en ung spelare, vilket innebär att han kan förbättras. Det handlar inte enbart om att göra mål, det handlar om andra situationer också. Han är väldigt viktig för oss. 

– Samtidigt vet både han och jag att han inte skulle ha gjort alla dessa mål utan hjälp av sina medspelare. Sadio Manés passning till Mo innan det första målet var det nog inte många på arenan som såg komma.

– Så ja, jag tror att han kan hålla den nivån. Alla spelarna kan behålla den standard som de håller nu. Det handlar inte om tillfälligheter. 

Om huruvida köpet av Virgil van Dijk sätter press på de andra spelarna:

– Det är en del av fotbollen. Riktigt bra spelare kommer alltid att säga att konkurrens med andra spelare är något positivt. Det är så det är. Vi kan inte gå in i en säsong med två mittbackar och hoppas på att inget kommer att hända. 

– Att ha ett tredjeval är alltid viktigt. Om man har ännu fler alternativ så är det ännu bättre. Ingen spelare kan eller borde spela en hel säsong. I en klubb som Liverpool krävs det att vi anpassar oss efter om spelare är skadade eller kanske inte spelar på deras högsta nivå. Det var vad vi gjorde.

– Jag tror inte att grabbarna var nervösa, jag märkte i alla fall inte av det. Det finns ingen anledning för dem att vara nervösa, jag är mycket nöjd över deras utveckling. Men vi måste slåss med de största klubbarna i Europa, så vi kan inte ha 11 spelare och vara bästisar varje dag. 

– Vi måste ha en trupp som är redo för utmaningen. Det är vad vi bygger upp steg för steg.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer