– Coutinho vill lämna i januari

Bild till nyheten – Coutinho vill lämna i januari
Philippe Coutinho tror att han spelat sin sista match för Liverpool, enligt välinformerade Paul Joyce i The Times.

Joyce skriver att Barcelona måste lägga ett bud värt 150 miljoner euro för att Liverpool ska överväga att sälja Coutinho nu i januari.

Det faktum att Liverpool i vinter inte har kommenterat ryktena nu i vinter, som de gjorde i somras när de de öppet stod fast vid att brasilianaren inte var till salu, ska ha gett Coutinho förnyat hopp om att få till övergången till Camp Nou.

– Coutinho förbereder sig redan för att ta farväl av den klubb som han anslöt till i januari 2015. Nu är det upp till Barcelona att visa att de menar allvar med att följa upp de tre bud som blev avvisade under sommaren, skriver Joyce.

Det sista av dessa bud var värt £118M, då fanns det en mängd klausuler som skulle betala £36M av den summan.

– Barcelona måste komma med ett förbättrat bud, med mer pengar direkt och bättre klausuler, om de ska ha någon chans att få starta samtal med Liverpool. Det är värt att notera att Premier League-klubben inte längre säger att spelaren inte är till salu.

Coutinho var inte med i truppen som slog Burnley med 21 under måndagen, på grund av en lårskada. Då han jagades av Barcelona under förra fönstret så spelade han inte heller för klubben. Då förklarades hans frånvaro med problem med ryggen.

Nu är Coutinho tveksam till mötet med Everton på Anfield under fredagskvällen.

– Det finns anledning till att vara orolig att detta är ett problem som kommer att finnas kvar så länge som övergångsfönstret är öppet, skriver Joyce.

Jürgen Klopp fick efter segern mot Burnley frågan om Nikes reklamstunt, där de gjorde reklam för Barcelona-tröjor med Coutinho på ryggen.

– Jag kunde inte vara mindre intresserad. Någon berättade om vad som hänt och jag tänkte "wow", löd svaret från Liverpool-managern.

Klopp har nekat att svara på frågor om Coutinhos framtid under de senaste presskonferenserna.

–Det är uppenbart att Coutinho önskar att lämna Liverpool under detta övergångsfönster, och rapporter från Spanien idag indikerar att brasilianaren har berättat för Liverpool att han inte vill spela mer för dem, fortsätter Paul Joyce.

– Utfallet av denna saga hänger nu på två saker: Barcelonas nästa bud och Liverpools respons, slår journalisten fast. 

Samtidigt skriver Chris Bascombe i The Telegraph och Andy Hunter i The Guardian att Liverpool kommer att kräva över £130M för Coutinho för att de överhuvud taget ska sätta sig ner vid förhandlingsbordet, något som ligger i linje med de 150 miljoner euro som Joyce skriver om.


34 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer