– Coutinho tillbaka mot City

Bild till nyheten – Coutinho tillbaka mot City
Jürgen Klopp var, under presskonferensen inför derbyt, fåordig om Coutinhos framtid, men tror att han är tillbaka i spel mot Manchester City. Managern bekräftade att Mohamed Salah kommer att missa matchen mot Everton.

Här följer en sammanfattning av presskonferensen:

Klopp om Philippe Coutinho:

– Allt jag säger nu kommer bara skapa nya historier, så jag har ingenting att säga. Det är ett övergångsfönster.

– Ingenting jag säger kommer att hjälpa mig, spelaren eller klubben.

– 80% av kamerorna här är här för att få svaren om detta, tyvärr är det bortkastad tid.

Klopp påpekade att han tror att Coutinho är tillgänglig för spel mot Manchester City 14 januari.

Klopp bekräftade att Coutinho och Salah missar derbyt. Detta sa han om huruvida Virgil van Dijk kommer att spela eller inte:

– Han är skadefri, och jag måste ta ett beslut inför den här matchen. Det har jag ännu inte tagit. Vi får se hur det blir med honom. Mittbackspositionen är normalt en position där man måste spela ihop sig lite med lagkamraterna, men jag är säker på att många vill se honom på plan. Jag har inte bestämt mig än, vi får vänta på de sista uppdateringarna innan vi tar ut laget.

– Jag har hört att folk säger att jag inte respekterar cuperna tillräckligt, så kanske måste jag göra det mer uppenbart att det påståendet är fel. Laget som jag tar ut kommer att visa all respekt vi har för FA-cupen. Det kommer att vara vårt starkaste lag.

Om titlar:

– Var enda dag försöker vi att förbättra oss och utveckla vårt spel. Vi vet hur desperata supportrarna är efter titlar. Vi är också det, men vi måste visa det på planen. Jag kan inte vinna FA-cupen på en presskonferens.

– Det hjälper inte att bygga upp det alldeles för mycket innan en match. Vi har konstant press på oss. Vi måste använda kvaliteten som vi har i truppen för att lyckas i slutändan.

Om Everton:

– Om Everton vill ha bollen mer än oss kommer det komma som en överraskning, men Everton har redan förändrat sig. Då vi analyserade dem så är de mer offensiva än vad de var i senaste mötet mellan oss. Det är svårt att bedöma hur de kommer att spela då Sam (Allardyce) inte varit i klubben under så lång tid.

– Detta är en cup-match, vilket innebär att det inte är lätt att se till hur säsongen har varit och på så sätt bedöma vem som är favorit. Det finns ingen favorit i en cup-match. Vi måste se till att ta vara på fördelen som vi får av att spela hemma på Anfield.

Om Jordan Henderson och Alberto Moreno:

– De är påväg tillbaka. Nästa vecka kan de börja vara med på delar av träningen tillsammans med laget.

– Moreno har haft en fantastisk säsong. Han kan använda den här tiden till att lära ännu mer.

Om målvaktssituationen:

– Loris (Karius) kommer att starta. Danny Ward kommer att vara avbytare vilket innebär att Simon Mignolet får vila.

– Vad gäller Wards speltid och vilken plan vi har för honom så är det något som är mellan honom och mig. Inte för pressen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer