Klopp efter derbysegern

Bild till nyheten Klopp efter derbysegern
Jürgen Klopp hyllar Virgil van Dijk efter att holländaren avgjort Merseyside-derbyt i sin debut för Liverpool.

Jürgen Klopp mötte pressen efter segern mot Everton. Här följer en sammanfattning av presskonferensen.

Klopp om Virgil van Dijks debut:

– Det var en riktigt bra debut! Det var en saga i en värld som inte innehåller så många sagor längre - så det var mycket speciellt. 

– Det var ett svårt beslut att ta för att vara ärlig, första tanken var inte att starta honom ikväll, men Dejan och Raggy har spelat många matcher under de senaste veckorna, så jag ändrade mig under morgonen. Och det funkade!

– Han visade upp mycket saker som vi vill se av honom. Styrka i luftrummet, bra första-touch, bra under press och ett hot på fasta situationer. 

– Det var mycket bra, men man kan inte nicka in en boll på en fast situation utan ett inlägg, och det är andra matchen i rad som Oxlade-Chamberlain skapade ett mål genom detta. 

– Det var en rejäl fight där ute, det var inte briljant fotboll, det var inte det vackraste att se på - det var som cup-matcher borde vara. 

– Idag krävdes riktigt hårt jobb och det var vad vi krävde av grabbarna innan matchen. Vi sa att vi måste vara redo att jobba stenhårt eftersom vi vill gå vidare till nästa omgång, och vi behövde visa alla andra det. De fick in en kvittering, det var dåligt täckt av oss.

– Bolasie blev helt fri eftersom vi inte gjorde det tillräckligt bra två mot en defensivt. Sedan tillät vi dem kombinera sig fram och låta Sigurdsson få ett läge, som för honom är väldigt enkelt. Det var som att skjuta in bollen från en meter.

Om Van Dijks prestation var över förväntan:

– Han var mycket bättre än jag trodde att han skulle vara ikväll för att vara ärlig, det är tufft, det är alltid tufft. Jag sa innan matchen att det är enkelt för honom att uppfylla mina krav, eftersom jag vet hur bra han är så behövde han bara visa det. Alla vet hur press kan påverka, men han klarade av det på ett mycket bra sätt. 

– Han var helt klart nervös, men det syntes inte och det är det viktigaste. Han kom in i matchen bra, och som spelare är det då bara att fortsätta. Vi försvarade oss mycket bra i flera situationer, vilket ledde till att det skapades situationer som var enkla för honom att lösa. Han är uppenbart väldigt bra i luften. 

– Det fanns också tillfällen då det var lite mindre yta, men då visade han prov på fin touch, han gjorde det heller inte för svårt för sig. Han spelade mycket bättre än jag trodde att han skulle göra.

Om han redan tänker på hur Van Dijk kan förbättra sig:

– För det första tycker jag att vi ska hjälpa honom att bara vara så bra som han redan är, det var därför som vi köpte honom. Man betalar inte den summan pengar för en spelare och tänker  "okej, vi kan få ut 80% mer av honom", men självklart finns det alltid saker att förbättra. 

– Det första steget kommer vara att spela ihop sig med laget, och lära sig hur vi hanterar diverse situationer. Vi har pratat om det med honom sedan han kom in, och idag hade vi 15 minuter på träningsplanen där vi enbart gick igenom olika situationer och hur vi ska agera.

– Vanligtvis, i och med att Dejan och Raggy har spelat så bra under senaste tiden, så hade jag inte inte ens tänkt på att låta honom spela direkt, men när de hade lite känningar så blev det mitt beslut att starta honom. Det var en väldigt bra start, särskilt med målet. Vi vet hur viktigt ett mål kan vara för en spelare. 

Om straffen:

– Den var billig, men det var fortfarande straff. Det var exakt som i förra matchen mot Everton. Ni alla sa att om armen är där, om händerna är där, då är det försvararens fel. Jag tycker inte att båda situationerna var straff, men efter matchen mot Everton så berättade alla för mig att det var straff, så jag lärde mig av det och då är detta straff. Vad mer kan jag säga? Förlåt!


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer