– Liverpool vill ha in Keita

Bild till nyheten – Liverpool vill ha in Keita
Chris Bascombe skriver att Liverpool kommer att försöka att hämta in Naby Keita redan i januari för att fylla luckan som Philippe Coutinho lämnar efter sig.

Philippe Coutinho fick äntligen sin övergång. Under gårdagen bekräftades affären - Barcelona betalar Liverpool £142M för brasilianaren. 

Coutinho har haft en önskan om att lämna Liverpool sedan sommaren, och nu i januari var han så desperat att få igenom övergången att han betalade £11.5M från egen ficka så att Barcelona kunde möta Liverpools krav.

Nu söker Liverpool efter lösningar för att fylla mittfältarens tomrum. Chris Bascombe från The Telegraph skriver att Liverpool är intresserade av att hämta hem Naby Keita redan denna månad.

Keita, som redan är klar för Liverpool sedan i somras när klubben kom överens med RB Leipzig om en övergång värd £57M, är utlånad till den tyska klubben under denna säsong. Leipzig ska vara fast beslutna om att behålla honom under hela låneperioden då de försöker att kvalificera sig för Champions League.

Liverpool ska vara beredda att betala ännu mer pengar till Leipzig för att få loss Keita redan i januari. Det är i nuläget inte troligt - Liverpool har mycket respekt för Bundesliga-klubbens ledning efter att de varit otroligt professionella i hur de förhandlade fram en lösning under sommaren - men med tanke på försäljningen av Coutinho sitter Liverpool i en stark finansiell position.

Det kan innebära att Liverpool kan ge RB Leipzig ett mycket bra erbjudande. Keita själv ska, enligt Bascombe, hellre ansluta till Liverpool än att vara kvar med den tyska klubben som är utslagna ur Champions League.

Bascombe skriver att om Liverpool inte lyckas lösa Keita nu, kan klubben vänta till sommaren innan de investerar de £142M som de fick in i och med försäljningen av Coutinho. Samtidigt håller Jürgen Klopp alla dörrar öppna:

– Vi har inte varit i än bättre position än nu under den senaste tiden, som klubb är det viktigt att vi reagerar på rätt sätt, sa Klopp efter Coutinhos flytt.

Det innebär att Klopp är redo att gå för långsiktiga mål om det finns en realistisk chans att han kan få dem nu, menar Bascombe.

Men med Alex Oxlade-Chamberlain som ser bättre och bättre ut, och en Lallana som är tillbaka från skada så kommer han inte att stressa eller betala överpris bara för att klubben har fått in pengar. Liverpool vet att många klubbar kommer att höja deras värdering när Liverpool frågar.

Coutinho däremot, kommer att slutföra övergången till Barcelona under måndagen efter att ha betalat £11.5M av de £142M som krävdes för att Liverpool skulle acceptera en försäljning.

Bascombe avslutar med att konstatera att Coutinhos extrema längtan bort gjorde så att Klopp gav upp försöken att behålla honom. Han bestämde sig i slutändan att han inte kunde behålla en spelare som inte ville vara en del av hans vision och framtid i klubben. 


24 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer