Om Coutinho

– Det fanns ingen annan möjlighet. Om någon borde vara arg eller besviken så är det managern, men jag är inte det. Vi gjorde allt för att övertala Phil att stanna här.

– Det var hans dröm och det fanns bara en klubb han ville lämna Liverpool för. Vi kämpade in i sista stund för att behålla Phil. Till slut var det bara att acceptera det. Vi hade kontrakt, men det skulle ha varit svårt att använda oss av honom andra halvan av säsongen om vi hade sagt nej. Om han fortsatt skulle ha hjälpt oss? Det fanns ingen chans till det. Det var 100 % klart. Han var helt enkelt inte villig att leverera för oss längre.

Om att köpa in en ersättare

– Först måste vi ersätta honom internt. Vi har ögonen öppna i detta fönster, men vi kommer inte göra några galna grejor. Det är mycket viktigare att vi hämtar in rätt sorts spelare framför än dyr spelare. 

– Vi måste inte ersätta honom, men vi måste lyfta oss. Jag hoppas att det här inte låter som att jag är respektlös, men vi har faktiskt spelat fantastisk fotboll utan Phil också. Vi måste fortsätta på den vägen.

Om Naby Keita

– Det finns inget att säga. Han spelar för Leipzig, det är allt jag vet.

Om Manchester City

– Rent fotbollsmässigt måste vi försöka klargöra vissa saker (0-5-förlusten i höstas). Vi måste visa att vi kan göra deras liv tuffare. Vi spelar på Anfield och jag ser verkligen fram emot matchen. 

– Det röda kortet för Mané i höstas förändrande hela matchbilden och kanske också säsongen för Man City. 

– Citys styrka är att de är disciplinerade och taktiskt smarta. Vi förlorade en spelare i den matchen och släppte in fem mål. Det var en annan situation, men vi hittade formen efter det. De spelar väldigt bra och om du inte respekterar det så får du problem. Men om vi inte är modiga så kommer vi också att få problem. Vi måste se till att möta upp, det är bara så.

– Silva, De Bruyne, Gundogan... att kunna vila dem en match, wow! Det är kvalitet. Och att leda ligan med 16 poäng visar vilket fint fotbollslag det är.

Om Mo Salah

– Om inget händer i detta nu så är han tillbaka (på söndag). Han tränar normalt och det är väldigt viktigt för oss.

Om Virgil van Dijk startar

– Han var ganska imponerande mot Everton. Men det här blir en helt annan match. Vi måste få till vår taktik så bra som möjligt och jag har inte tagit beslut om vilka som ska starta.

– Om vår mittbackar inte har någonting att göra så betyder det att vår pressing är bra. Det köper jag gärna. Men det finns ingen garanti att Virgil startar varje match. Ragnar Klavan är i otrolig form och det finns ingen chans att Virgil kan spela 50-60 matcher.

Om att sälja Sturridge

– Jag har ingenting att säga om det. Vi får se.

Om skadeläget

– Hendo har inte börjat träna ihop med laget ännu, men Moreno började träna igår. Söndag kommer nog lite för tidigt, han behöver mer tid och träning.

Om att förlora stora spelare

– Vi tappade flera toppspelare under min tid i Dortmund. Men du måste kunna leva och hantera det, för spelare kommer och går. Det handlar om atmosfären inom klubben.

– Phil är en fantastisk karaktär, men han ville ändå lämna oss. Vi kan bara se till att göra det bästa av situationen. Vi har fortfarande fantastiska spelare här. 

Use the past, don´t suffer it! 

(Ungefär: "Lär av det förflutna, lid inte av det.")