– Liverpool kan vinna CL

Bild till nyheten – Liverpool kan vinna CL
Kop-legenden Kevin Keegan tippar att Liverpool går hela vägen och tar hem Champions League för 6:e gången.

Keegan, som fyller 67 i februari, är mäkta imponerad över det jobb som Jürgen Klopp utför i Liverpool.

Efter den dramatiska 4-3-segern mot Man City – lagets 18:e raka match utan förlust – tippar han att sin gamla klubb kan gå hela vägen i den finaste av fotbollsturneringar.

– Glöm inte att de fortfarande är kvar i Champions League. De kan vinna den turneringen.

– Varför inte? De möter Porto i nästa omgång, vilket inte kommer att bli enkelt, men det är ändå ett motstånd som de kan slå ut, sa Keegan under en supporterträff på Shankly Hotel i Liverpool.

– För stunden tycker jag att alla topplagen har problem av olika slag. Är Manchester United bättre än Liverpool. Troligen inte. Är Chelsea? Troligen inte. 

Keegan skördade själv enorma framgångar ute i Europa med Liverpool på 70-talet och säger sig vara ett stort fan av Klopp och hans attackinriktade fotboll. 

– Jag tycker att Klopp passar Liverpool som handen i handsken, säger Keegan till 5Live. 

– Han har humorn och han ser till att fansen får vad de vill ha. De gillar att se honom kicka varje boll under matchen. Ibland känns det som att han kommer att springa längs linjen och tackla någon!

– Han har dessutom suveräna meriter och ingen kan argumentera emot det efter vad han uträttade i Dortmund.

– Jag gillar att se detta Liverpool. Alla vet att offensiven är deras styrka, medan defensiven är en svaghet. Men du måste ändå spela på dina styrkor. Liverpool måste alltid attackera och räkna med att de gör fler mål än sina motståndare. Vi hade också den policyn under min tid i Newcastle och var nära att vinna ligan.

Han är också övertygad om att köpet av Virgil van Dijk kommer att hjälpa laget till nästa nivå.

– Van Dijk är en väldigt bra försvarare och jag är övertygad om att han kommer att ge laget den stabilitet som de har saknat.

Klopps största uppdrag är att föra Liverpool till en första ligatitel sedan 1990. Men Keegan tror att det bara kommer att hända om klubben lyckas behålla de bästa spelarna. 

– Du kan inte hamna i en situation där de bästa alltid försvinner. Se på Luis Suarez och Phillipe Coutinho, Barcelona kom och tog dem.

– I mina ögon har de två bästa Liverpoolspelarna de senaste tio åren sålts till Barcelona. Liverpool kommer aldrig att vinna ligan om de inte får stopp på det. 

Kevin Keegan gjorde prick 100 mål på 323 matcher i Liverpool mellan 1971-77 och vann tre ligatitlar, en Europacuptitel, två UEFA-cuptitlar och en FA-cuptitel. Han utsågs också till Europas bäste fotbollsspelare 1978 och 1979.
Efter karriären var han manager för Newcastle (två vändor), Fulham, engelska landslaget och Manchester City. Han har inte tränat ett lag på tio år.

Källa: Echo 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer