– Jag måste visa mitt värde

Bild till nyheten – Jag måste visa mitt värde
Loris Karius är fast besluten att visa sig värdig rollen som Liverpools förstekeeper.

Den 24-årige tysken har vaktat stolparna i de två senaste matcherna (Everton i FA-cupen, Man City i PL) och det står nu klart att Simon Mignolet har petats från rollen. 

Belgarens framtid hänger på en skör tråd och tvingas med all säkerhet söka sig en ny arbetsgivare i sommar efter fem år i klubben.

Jürgen Klopp vill ge landsmannen Karius chansen att etablera sig.

– Nu när jag är tillbaka i målet så vill jag förstås visa att jag är tillräckligt bra för att få vara kvar som nummer 1. Inte bara för stunden utan för många år framåt, säger Loris till officiella sajten Liverpoolfc.com

– Men det ligger långt fram i tiden. Just nu handlar det bara om att hjälpa laget under de återstående fyra månaderna av säsongen så att vi uppnår våra mål och spelar bra.

– Jag har fått speltid i Champions League och det var väldigt bra och viktigt för mig. Det var inte alltför många matcher, men det är trots allt den högsta nivå du kan spela på. Jag har spelat några ligamatcher också, men nu är planen att jag ska spela varje vecka framöver. 

På måndag drar Liverpooltruppen till Wales för att ta sig an tabelljumbon Swansea City. Självförtroendet är på topp efter 4-3-segern mot seriesuveränerna Man City.

– Direkt efter matchen var alla nöjda och belåtna. Dagen efter pratade vi om matchen och alla har en bra känsla. 

– Sedan fick vi en dag ledigt och nu är vi tillbaka i träning igen. Vi blickar inte bakåt, utan förbereder oss inför nästa uppgift. Vi har många viktiga matcher framför oss. 

Karius ser fram emot matchen på Liberty Stadium och känner ingen press.

– Pressen finns alltid där, hur du än vänder och vrider på det. Som utmanare förväntas det också att du ska leverera och inte spela dåligt. Men det är vårt jobb och jag känner inte direkt någon press över det.

Det är inte längre någon hemlighet att Liverpool jobbar på att köpa en ny toppmålvakt till sommaren. Det ryktas om Allison (Roma), Oblak (Atletico Madrid) och Butland (Stoke)

Greppar Karius chansen?


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer