Ox har börjat leverera

Bild till nyheten Ox har börjat leverera
Han nobbade Arsenals monsterlön på £180 000 för att bli Liverpoolspelare för £120 000 i veckan! Efter en tung start i tröja nr 21 börjar Alex Oxlade-Chamberlain bli populär bland fansen.

På sex år i Arsenal gjorde 24-årige Alex Oxlade-Chamberlain bara nio Premier League-mål.

"Ox" menade att han aldrig fick spela i sin bästa position under Arsene Wenger och valde att skriva på för Liverpool i somras – för £60 000 mindre än han blev erbjuden av sin förra klubb!

Wenger var nämligen beredd att betala en veckolön på £180 000, medan han tackade ja till £120 000 för att få jobba under Jürgen Klopp.

Efter skräckdebuten (0-5 mot Man City i september) har han långsamt stigit i graderna och utsågs till Man of the Match i 4-3-segern mot just City i söndags, där han själv öppnade målskyttet.

Den hårt kritiserade övergångssumman på £35M + 5 i augusti var nog inte så tokig, trots allt.

I Arsenaltröjan gjorde han aldrig mer än tre ligamål per säsong. På 20 matcher under Jürgen Klopp har han redan gjort tre, trots att han bara har startat åtta PL-matcher och hoppat in i ytterligare 12. Hittills har han gjort fyra mål på 26 matcher.

Det är också fler mål än han mäktade med på sina 71 sista matcher i Arsenal, där han mest fick operera som vingback.

"Ox" – eller "Chambo" som han också kallas bland lagkamraterna – har även visat sig vara skicklig på fasta situationer. 

Han slog hörnan som Virgil van Dijk knoppade in i FA-cupderbyt mot Everton och frisparken som Ragnar Klavan forserade in på övertid mot Burnley. 

Så här långt har han tre assist i Premier League och en i FA-cupen.

Även dribblingsstatistiken är bättre än vad den varit tidigare under karriären. 62,9 % har han lyckats med, enligt Daily Mail. Och han har dribblat 62 gånger, som redan är fler än han gjorde på tre av sex säsonger i Arsenal.

– Han är i väldigt fin form. Jag gillar det jag ser och han har en enorm potential. Det är nästan helt otroligt, för det är fortfarande mycket som han inte har fått visa upp. Han är fortfarande i startfasen här. Han har ett vidunderligt paket, det måste jag säga, berömde managern Jürgen Klopp för någon vecka sedan.

Själv njuter Oxlade-Chamberlain av tillvaron.

– Det går väldigt bra nu. Jag njuter av tillvaron. Vi visar bra form och har fått med oss goda resultat, vilket alltid är till stor hjälp. Stämningen inom klubben är väldigt bra så det känns fint att vara här.

– Jag har funnit mig till rätta och känner mig komfortabel med de andra spelarna. När du känner dig hemma i miljön så börjar det också visa sig på planen. Det blir enklare att prestera på sitt allra bästa. Där befinner jag mig för ögonblicket, men det finns också utrymme till förbättringar och jag måste fortsätta att pressa mig själv för att få ut det, sa han till journalisterna efter 4-3-segern mot Man City.

Källa: Daily Mail, liverpool.no


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer