8 av 20 har fått gå

Bild till nyheten 8 av 20 har fått gå
– Fan skall vara teaterdirektör, är ett klassiskt citat ur pjäsen "Ett resande teatersällskap". Det skulle även kunna bytas ut mot "manager" – för idag fick den åttonde sparken från Premier League.

I dag, söndag, fick Marco Silva kicken från Watford och blev därmed den åttonde managern av 20 i Premier League att få silkessnöret denna säsong.

I pressmeddelandet från Watford får faktiskt Everton en skopa ovett för att portugisen förlorade jobbet.

"Det har varit ett svårt beslut. Klubben är fortfarande övertygad om att det var rätt att anställa Silva och hade det inte varit för det obefogade sättet från en Premier League-konkurrent så hade vi fortsatt att blomstra under hans ledarskap", skriver Watford och menar att kopplingen till det lediga managerjobbet i Everton i november fick Silva att tappa fokus.

# Frank de Boer sparkades från Crystal Palace efter bara 77 dagar den 11 september. Han ersattes av Roy Hodgson.

# Craig Shakespeare fick kicken från Leicester den 17 oktober. Han har nu nytt jobb som assistent till Sam Allardyce i Everton. Han ersattes av Claude Puel.

# Ronald Koeman försvann från Everton den 23 oktober efter att Silva lanserats som en av kandidaterna att ta över. Han ersattes av Sam Allardyce.

# Slaven Bilic visades dörren av West Ham den 6 november. Han ersattes av David Moyes.

# Tony Pulis fick silkessnöret från West Bromwich den 20 november. 60-åringen har nu nytt jobb i Middlesbrough. Han ersattes av Alan Pardew.

# Paul Clement sparkades från Swansea den 20 december. Han ersattes av Carlos Carvalhal.

# Mark Hughes gick samma öde den 6 januari när Stoke-ledningen tröttnat på usla resultat. Han ersattes av Paul Lambert.

# Marco Silva fick alltså sparken idag, 21 januari, från Watford.

Jürgen Klopp har bossat i Liverpool i två och ett halvt år, men är redan den manager som suttit sjätte längst i Premier League. 

Arsene Wenger har styrt Arsenal i 21 år. Eddie Howe har jobbat med Bournemouth i över fem år. Sean Dyche fick anställningen i Burnley för 5,5 år sedan. Mauricio Pochettino har varit i Tottenham i 3,5 år sedan han värvades från Southampton. 

Klopps kompis, David Wagner, tog över Huddersfield i november 2015 då de spelade i Championship.

Rafael Benitez tog över Newcastle i mars 2016. Jose Mourinho gick till Man United i maj 2016 och Pep Guardiola fick managerjobbet i Man City i juli 2016. Samma sak med Antonio Conte då han lämnade Juventus för Chelsea.

Vem blir näste man till rakning?

Källa: Liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer