Torsk mot jumbon

Bild till nyheten Torsk mot jumbon
Liverpool åkte till Wales för ett möte med jumbon Swansea. Walesarna har haft en väldigt tuff säsong medan Liverpool var obesegrade i 18 matcher. Allt var upplagt för en fantastisk kväll men det skulle visa sig bli ett riktigt bottennapp.
PREMATCH

Swansea har inför matchen mot Liverpool tre poäng upp till nästjumbon West Bromwich.Liverpool där emot kan gå om Chelsea vid vinst med mer än tre mål. Men viktigast är att knipa tre poäng för att öka avståndet till Spurs på femteplatsen.

Emre Can bär kaptensbindeln och Van Dijk bildar mittlås med Matip. Fab-4 med nya bandmedlemmen Ox bör bilda ett farligt och kvickt anfall.

FÖRSTA HALVLEK

Första halvlek var mestadels ett långt sömnpiller med långsamt spel och en parkerad buss av Swansea. Det hände egentligen ingenting de första 30 men där efter började matchen öppna upp sig och Liverpool med sitt massiva bollinnehav skapade en del läge bland annat när Van Dijk var uppe och nickade på en hörna eller när samma holländare smekte fram en passning till Salah som dock sköt över.

Sen kom kallduschen i den 40:e minuten när Liverpool slarvar på en Swanseahörna och bollen dimper ner till mittbacken Mawson som kan rulla in bollen i bortre. 1-0 var ett faktum och om bussen var stabil tidigare så satte Walesarna pansar på den resten av halvleken.

1-0 i halvtid mot jumbon.

ANDRA HALVLEK

Klopp gör inga byten till andra halvlek och matchen fortsätter på samma sätt som i första med ett långsamt och slarvigt spel. Swansea försvarar sig bra och Liverpool kommer inte till några riktigt farliga lägen.

I den 68:e minuten tar Klopp ut Ox och sätter in Lallana och Liverpool får in lite mer finess men Walesarna står upp bra och offrar allt dom har för att behålla ledningen. Klopp blir mer och mer frustrerad på linjen och byter in Ings i den 77:e minuten och Liverpool pressar och pressar men Swansea fortsätter försvara heroiskt.

I matchens absolut sista spark nickar Firmino i stolpen och returen lyckas lallana på något sätt missa, bollen skulle bara inte in idag.

Efter 18 matcher utan förlust går Liverpool på pumpen mot ligajumbon med 1-0 och vi kan bara hoppas på en eller 11 hårtorkar i omklädningsrummet efter matchen för detta var inget vackert att se som Liverpoolsupporter.