– Vi stoppade en Formel 1-bil

Bild till nyheten – Vi stoppade en Formel 1-bil
Swanseamanagern Carlos Carvalhal liknade segern över Liverpool som att placera en Formel 1-bil mitt i Londons rusningstrafik... Ett citat som torde bli en klassiker med tiden.
"I said to my players that Liverpool were a top team, they are really strong, but they are a Formula 1 car. If you put a Formula 1 car in London in traffic, the Formula 1 car will not run very fast."

Fritt översatt: "Jag sa till mina spelare att Liverpool är ett topplag, det är väldigt starka, men de är en Formel 1-bil. Om du sätter en Formel 1-bil i Londontrafiken så kommer Formel 1-bilen inte att kunna köra särskilt snabbt."

Carvalhal fick därmed matchbilden exakt dit han ville. Swansea fick sitt skitmål på sin enda chans efter Van Dijks misslyckade hörnnrensning, lade sig sedan på försvar och jobbade sockorna av sig.

Liverpool var bedrövliga i första halvlek och kom inte upp till normal standard heller i andra, även om det blev en smula bättre och inte saknades chanser att både kvittera och avgöra. Firminos stolpnick på övertid var bara ett ytterligare kvitto på att hela kollektivet hade en dålig dag på kontoret. 

Swanseamanagern:

– Det vi gjorde i första halvlek var väldigt bra. Vi ockuperade rummet mellan anfallarna och förhindrade dynamiken mellan deras lagdelar. Det är ett väldigt bra lag, men ingenting hände i första halvlek. I andra förväntade vi oss press och mycket fart och vi försvarade oss på instinkt och gjorde det fantastiskt.

– Under de fem sista minuterna hade vi tur, men flax ingår i spelet, och när vi jobbade så hårt så förtjänade vi flax, avslutade Carlos Carvalhal.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer