VVD vet vad som väntar

Bild till nyheten VVD vet vad som väntar
Virgil van Dijk är redo för att möta sin gamla klubb på söndag – och på burop och visselkonsert i 90 minuter.

Van Dijk återvänder alltså till St Marys för första gången efter £75M-övergången från Southampton den 1 januari.

Detsamma gäller andra gamla Saintsspelare som Mané, Lovren och eventuellt Lallana.

– Vad kan du göra? Kanske kommer de (fansen) att bua hela matchen. Det är inget jag kan göra åt det, säger Virgil till Liverpool Echo.

– Jag tog beslutet och njuter varje sekund av det. Jag är väldigt tacksam för allt Southampton gjorde för mig, men jag har gått vidare och dom har gått vidare.

Allt som betyder något på söndag är tre poäng.

– Jag vet att de har jobbigt och behöver en seger. Men jag åker dit med en enda tanke i huvudet och det är att vinna.

– Det kommer såklart att bli fint att träffa gamla lagkamrater och vänner jag har där, men för mig handlar det bara om att vinna matchen

Prislappen som gjorde honom till världens dyraste försvarare bryr hans sig inte om.

– Jag kan inte göra något åt det, så det är ganska enkelt för mig. Jag tar det med ro. Det kommer alltid att snackas om det, men det viktigaste är vad som händer på Melwood och de som bryr sig om laget. Annat folk, fans till andra klubbar och experter kan ha sina åsikter, men jag bryr mig inte.

Efter fem veckor som Liverpoolspelare kan han även konstatera att inget är sig likt mot det han är van vid.

– Den fotboll vi spelar, pressen, de olika möjligheterna med spelarna – allt är annorlunda. Du behöver tid för vänja dig men jag jobbar hårt ihop med laget varje dag.

– Jag snackar med managern och alla andra som kan hjälpa mig. Jag vill förbättra mig och få ut maximalt av mig själv.

Förra veckan hade Jamie Carragher en diskussion med expertkollegan Gary Neville i Sky Sports "The Debate". Carra ansåg att Liverpools nya nr 4 kanske måste gå ner i vikt.

– Carragher måste komma till omklädningsrummet och kolla om jag behöver gå ner i vikt, för jag tycker inte att jag behöver det.

– Jag har varit borta i åtta månader, från januari till september och jag spelade inte på Premier League-nivå. Det är inte lätt att komma tillbaka, speciellt inte nu när jag har tagit ett så stort steg som jag har. Alla ögon riktas mot mig och de studerar alla detaljer.

– Men jag fokuserar bara på mig själv och laget. De andra får snacka och ha sina åsikter, det är ingenting jag kan göra något åt.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer