Rapport: Bekväm seger

Bild till nyheten Rapport: Bekväm seger
Liverpool reste till sydkusten och plockade hem tre viktiga poäng. Bara två pinnar upp till andraplatsen.

PREMATCH

Liverpool ska skaka av sig förra helgens snöpliga poängtapp och stärka sin 3:e plats i tabellen med en seger. Newcastle vann mot tabelltvåan Manchester United, en seger för Liverpool skulle man då endast vara 2 poäng bakom Manchesterlaget.

Southampton blev placerad på nedflyttningsplats under helgen och är i stort behov av en 3-poängare.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool fick en kanonstart på matchen när Salah stod för ett fint förarbete till Firmino's ledningsmål. Bra start på matchen efter 6 minuter!

Southampton ryckte upp sig snabbt och stod sedan för bollinnehavet under stora delar av halvleken. Karius hade även några fina insattser.

Efter 42 minuter skulle de båda anfallarna finna varandra igen, denna gången i omvända positioner. Firmino klackar snyggt fram till Salah som bekvämt placerar in 2-0 för gästerna!

ANDRA HALVLEK

Liverpool var det lag som skapade flest chanser under andra halvlek, men ingen chans resulterade i mål. Halvleken kunde kontrolleras och Southampton var aldrig riktigt nära. En stabil insats!