Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 19 jan 16:00

– Vi måste sparka ut ett storlag

Bild till nyheten

Kan Liverpool upprepa miraklet från 2005? var en av frågorna som Jürgen Klopp och Bobby Firmino tvingades besvara inför Porto-matchen.
Video och kort sammanfattning här.

Presskonferensen startar drygt 42 min in i klippet ovan.

Som vanligt är presskonferenserna i Champions League en fars, men vi gör ett försök med en kortare sammanfattning:

ROBERTO FIRMINO

Om att Europas toppklubbar är rädda för Liverpool

– Rädda? Jag vet inte om dom är rädda eller inte, men vi ska göra deras liv tufft. Vi ska se till att dom får lida.

Om Mo Salahs målskytte

– Jag gör vad jag kan för att hjälpa honom och mig själv. Jag gör allt för laget.

Om träningslägret i Marbella efter matchen

– Vi ska spela på Valentine´s Day i morgon. Lägret är till för att vi ska förbereda oss själva och laget för de kommande matcherna.

Om Porto

– Det är ett suveränt lag med en lång tradition i Champions League. Det kommer att bli en tuff match och vi måste komma upp på vår bästa nivå.

Om att bara Ronaldo gjort fler CL-mål än Bobby

– Jag fokuserar bara på att göra en bra match och om man har en bra match så kommer också målen ibland. Genom att ge mitt max för laget så kan jag vara däruppe bland dom spelarna. (Bobby vägrar att jämföra sig med Ronaldo)

Om att ersätta Coutinho

– Det är klart att Coutinho är en stor spelare, men vi har bytt ut honom utan några problem. Alla har fått ett större ansvar, men det är vårt jobb att ta det ansvaret.

Om Portos styrkor

– Vi vet att det kommer att bli en fysisk och taktisk match från Portos sida. 

JÜRGEN KLOPP

Om Dejan Lovrens uttalande om att lagen är rädda för att möta Liverpool

– Jag tror inte att Dejan vaknade upp på sitt sovrum och sa att alla är rädda för Liverpool. För att vara ärlig så är det ingen som vill möta Porto. Men det är en del av vårt jobb att vi besvarar frågor (som Klopp uppenbarligen inte gillade)

Om Mignolet/Karius

– Ingen vet något om deras framtid, jag vet inget. Det är inte upp till mig att tänka på sådana saker. Jag måste fatta ett beslut inför matchen i morgon, det är allt.

Om Liverpool kan avgöra redan i morgon

– Händer det ofta i Champions League? Att en match avgör? Jag har aldrig tänkt på saken. Men vi tror på Anfield. Vi vet att vi har en publik som kan göra skillnad. 

– Men för att kunna använda det i andra matchen så måste vi göra vårt jobb i den första. Vi vill ha med oss ett bra resultat som ger oss en chans i den andra matchen. Men det kommer att bli tufft, det vet vi.

Om Iker Casillas

(som kanske inte spelar i morgon)

– Jag förväntade mig inte att se honom i lobbyn. Jag har redan sett honom idag. Det är inte mitt beslut. Som manager måste du fatta beslut. Tror du att det blir så? (att han inte spelar). Eller är det vad du tror?

Om Portos taktik (4-4-2 eller 4-3-3 eller...) 

– Det är fotboll. Ett system vinner aldrig några matcher. Det handlar om spelarna och deras beslut och om att göra de rätta sakerna i de rätta stunderna. Och om att ge hela sitt hjärta därute på planen.

– Spelsystem är viktiga, men bara för att spelarna ska känna sina bästa positioner. Jag respekterar Porto en hel del. De är en mix av fotboll och fight, erfarenhet, ungdom, organisation och flyt. Jag gillar det. 

– För att vara ärlig så har de inte spelat 20 matcher mot ett lag som oss. Vi är inte så dåliga heller och det vet vi om. Vi vill visa det och använda oss av det, så får vi se vad som händer i morgon och om två veckor. Jag vet att det blir tight.

Om första matchen mot ett portugisiskt lag

– Jag har haft några portugisiska spelare, så jag vet en hel del om deras spelare och en del om folket i det här landet. De älskar sin fotboll. De har fantastiska spelare och tränare runt om i världen, från både från förr och nu.

– Som liga är det svårt att jämföra med Spanien, England, Frankrike och Tyskland men det finns många bra spelare. Portugal är en fantastisk liga för unga spelare. Jag har sett många matcher. Jag försöker se Benfica, Porto och Sporting när de möter varandra. Jag är förberedd, jag gillar fotboll och jag gillar Portugal eftersom det är ett stort fotbollsland.

Om att göra om bragden från 2005

– Jag tror inte att laget 2005 tänkte på det innan åttondelsfinalen. Om de gjorde det skulle jag bli väldigt förvånad. Jag skulle kunna fråga Rafa. 

– Det är irrelevant. Jag har ingen aning. Men om vi går till final så kommer vi att försöka vinna den, det är klart. Men det är en väldigt långt väg dit. 

– Jag hatar att prata om rundan efter den aktuella rundan. Det är bara för att jag är en vänlig person som jag besvarar en sådan fråga. 

– Vanligtvis, om det är privat och om jag får en sådan fråga, så lämnar jag rummet genast. Det är bara för att vi är live på tv som jag inte redan har gjort det....

Bannerbild