– Positivt för lagandan

Bild till nyheten – Positivt för lagandan
Gini Wijnaldum njuter av träningslägret på Marbella. – Uppfriskande är rätta ordet, säger han.

– Detta är något helt annat än att bara träna på Melwood. Du kommer in i en vardagsrytm och jag tror att det är bra att komma ur det och göra något annat, resa till ett nytt ställe, fortsätter holländaren.

Lägervistelsen gör underverk för lagandan och moralen.

– I början av säsongen får man en hel del avbräck genom landslagsspel. Då är man tillsammans en vecka med ett annat lag, på ett annat ställe, som också är till hjälp. Men nu har vi rest bort med det egna laget och då är man inte bara tillsammans i några timmar utan hela dagen under flera dagar på raken. 

– Det gör gott för lagandan. Jag gillar när vi åker bort på dessa träningsläger. Det är ganska positivt för mig som spelare och jag är också säker på att det är positivt för oss som grupp.

Vid samma tidpunkt ifjol besökte truppen La Manga.

– Det var min första säsong som Liverpoolspelare och första gången jag var med på ett läger med laget i flera dagar. Du lär dig mer om spelarna och själv delade jag rum med Alberto Moreno och lärde känna honom bättre.

– Det gör mycket för sammanhållning att vi bor på hotell i flera dagar, tränar tillsammans, äter tillsammans och allt annat möjligt tillsammans. Även när det är fritt är vi ihop. Det gör som sagt underverk för lagandan.

Källa: liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer