Försöker lära av Firmino

Bild till nyheten Försöker lära av Firmino
Danny Ings fick äntligen drömmen om att spela i Champions league uppfylld i matchen mot Porto. Nu siktar engelsmannen mot nya mål, med Firmino som förebild.

Ings har varit med i samtliga matchtrupper under 2018 och i flera utav matcherna har anfallaren fått hoppa in. Detta var fallet även i matchen mot Porto där Ings äntligen fick sin Champions league-debut avklarad. 

– Det är en av de sakerna du drömt om som barn, att få spela i den turneringen. Att komma in och få göra min debut var ett stort ögonblick för mig. Jag var väldigt glad, men det viktigaste var att vi vann med 5-0 borta mot Porto. Det är ett utmärkt resultat, säger Ings till Liverpoolfc.com

– Det var stort för mig och något jag vill bygga vidare på. Att vara en del av denna gruppen och i en sådan turnering är bra för mig. 

Ings har mestadels fått spela U23-fotboll denna säsongen efter att ha kommit tillbaka efter två allvarliga skador. Någon utlåning i Januari blev det inte och nu verkar Ings vara förstavalet bakom brassen Roberto Firmino.

– Jag har varit frisk men vi har så mycket kvalité i truppen. Jag var tvungen att ha tålamod. Chefen menade att jag inte var redo under de första månaderna av säsongen. 

Ings berättar också att under denna säsongen har han studerat Roberto Firmino lite extra. 

– Han är en bra spelare. Hur han spelar och allt arbete han lägger ner för laget, både med och utan boll. Där finns saker jag måste titta på och lära av. 

– Vi går mot slutet av säsongen och jag vet att om jag jobbar tillräckligt hårt kommer jag få några minuter att bidra med till laget så mycket jag kan. Jag ser fram emot det.

Källa: liverpool.no, liverpoolfc.com


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer