– Danny är i fantastisk form

Bild till nyheten – Danny är i fantastisk form
Jürgen Klopp hyllar Danny Ings som är tillbaka på sitt allra bästa. – Suveräna nyheter för oss och honom själv, säger managern.

I onsdags fick 25-årige Ings debutera i Champions League med en inhopp i 5-0-segern mot Porto. Det var hans sjätte match för säsongen.

– Han förtjänade verkligen det, säger Klopp.

– Danny är i fantastisk form. Det tar alltid tid att komma tillbaka. När jag kom till klubben dröjde det väldigt länge innan jag kunde börja jobba med honom, då han blev skadad under mitt första träningspass. Det var helt otroligt.

– Nu, efter två och ett halvt år, kan han spela i Champions League. På så sätt är det en otrolig historia – och så förtjänt.

– Just nu är det väldigt tufft att komma med i truppen. Vi har haft några som inte har kommit med i truppen och jag tror faktiskt inte att jag har upplevt en sådan situation förut, med tanke på kvaliteten på spelarna som inte kommer med i truppen.

– Alla spelare har tagit stora steg. Dom Solanke kom inte med i truppen förra veckan, men är i strålande form. Ragnar Klavan är i suverän form. Ben Woodburn tar kliv och är väldigt nära truppen.

– Det blir tuffare att ta ut matchtruppen, men det är bara bra. Väldigt bra, förstås.

– Danny fick ett inhopp (mot Porto). Vi ledde komfortabelt, men det handlade inte om det. Han kom in för att han förtjänade det och för att vi ville låta Roberto vila lite. Det var en skön känsla att se Danny springa in på planen. Han njöt av det, jobbade hårt och kom omedelbart in i matchen. Det är en fin historia. 

För att hitta tillbaka formen har Ings matchats hårt i U23-laget fram till jul. Klopp anser att han nu bankar på dörren till startelvan.

– Ja, absolut. Han behövde tid. Det såg annorlunda ut för några månader sedan, men en spelare som han känner att han är under press och vill få speltid direkt. 

– Danny har tagit den svåra vägen. Han har spelat många matcher i U23 och levererat. Alla var inte bra, men det är normalt. När man känner sig som en etablerad spelare, som han gör, är det inte alltid så trevligt att spela i U23 om du inte är bäst på planen. Men det handlade om att få spela matcher och få minuter. Vid en och annan tidpunkt skiner kvaliteten igenom och man är tillbaka. 

– Nu är han tillbaka och det är väldigt viktigt för oss och fantastiskt för honom, avrundar Klopp.

Danny Ings har gjort 17 matcher – de flesta från bänken – och tre mål sedan han kom från Burnley sommaren 2015. Samma höst fick han också debutera det engelska A-landslaget, innan han drabbades av den första av två karriärhotande korsbandsskador.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer