Woodburn får lira mot United

Bild till nyheten Woodburn får lira mot United
Steven Gerrard har fått grönt ljus att använda Ben Woodburn när U19 möter Man United i juniorernas Champions League i morgon kväll.

18-årige Woodburn har inte fått särskilt mycket speltid under Klopp (endast ligacupförlusten mot Leicester i september) och har mest härjat i reservlaget samt som kapten i U19-lagets äventyr i UEFA Youth League. 

Det betyder dock inte att Liverpoolmanagern har tappat tron på talangen – tvärtom!

Walesaren är så pass viktig för truppen att han inte lånades ut i januari och får nu en nyckelroll i åttondelsfinalen mot Man United.

Även den polske målvakten Kamil Grabara kommer till spel. Duon var med på träningslägret i Spanien under det senaste veckoslutet.

Ärkerivalerna drabbar samman på Prenton Park kl 16 svensk  tid och till skillnad från seniornivå avgörs åttondelsfinalen i en enda match. Vinnaren ställs mot Man City eller Inter i kvartsfinalen.

U19 imponerade under hösten och vann fem av sex matcher i gruppspelet mot Sevilla, Spartak Moskva och Maribor.

Nu ser Gerrard fram emot att möta United, som tränas av Nicky Butt.

– I en match som denna behöver du inte motivera dina spelare. Detta är de 16 återstående lagen i juniorernas Champions League och chansen att få kvalificera sig på en stor stadion. Om du måste motivera spelarna för det så är vi på fel ställe, säger Steven till Liverpoolfc.com.

– Det är 50-50 och en match som är lite häftigare än andra. Det är mycket mer som står på spel på grund av rivaliteten.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer