Robbo-wan's Tuppence: The World that Klopp built!

Bild till nyheten Robbo-wan's Tuppence: The World that Klopp built!
Det här är egentligen bara en kort reflektion om dagens Liverpool och vad Jürgen Klopp står för och vad han innebär för The Mighty Reds...

Idag skulle jag säga att det står ganska klart att väldigt lite sker som inte Jürgen Klopp har godkänt. Det står mer och mer klart att han har en status, eller kanske snarare ett inflytande, som få Managers före honom haft i Liverpool de senaste decennierna.

När VvD inte kom vid ligastart blev det ett j-a liv från många håll. Varför köpte vi inte X eller Y istället? Redan då stod det klart att den nya strategin var att "rätt spelare" skulle in, inte en hyfsad kopia (en kopia blir alltid lite suddigare, och en kopia av en kopia ska vi inte tala om) och då var det bättre att betala 800 mille för rätt spelare än 3-500 miljoner för andrahandsvalet - om det ens finns i Klopps värld.

När Coutinho fick godkänt att flytta - Klopp hade sista ordet - spred sig en panik... Vem kommer in istället? Nu är det kört. Hur kan vi sälja bort vår bästa spelare. Vi har inga kreativa spelare som kan bryta mönstret... Känner ni igen er själva eller andra?

Klopp har en plan för resten av säsongen, och (skulle jag gissa på) för nästa, där ett liv utan Cotten definitiv finns med i beräkningen. PC, hur bra han än är, har aldrig varit en "Klopp-spelare" sett till den typ av fotboll JK vill spela. Visst kan det behövas en spelare som Coutinho "för att lösa upp säckförsvar" (tror det var Bojan som sa det), men Klopp siktar snarare på att lösa den delen med andra spelartyper han gillar bättre - rent generellt - som kan tillföra delar av brassens kvaliteter, men även egna mer i linje med tyskens kravspecifikation.

Se bara på de senaste matcherna där det roterats mellan spelare såsom Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Henderson, Milner, Can... Knappats world beaters i sin egen rätt, men som enhet, oavsett sammansättning, otroligt obekväma att möta både offensivt och defensivt!

Vi får se hur långt det räcker i Ligan samt Champions League.

Topp 4 (hur tajt det än ser ut i racet) känns klart realistiskt som mål i en Liga där Man City inte går att nå, där manyoo framstår som ett lag i disharmoni och Chelsea blandar och ger, Spurs verkar ha vissa problem att klara både Europa och England medan Arsenal är... Tja... Arsenal!

Champions League tror jag är en turnering där ingen just nu vill möta oss. Fab Three vill nog inget lag ställas emot - framförallt inte ett som förväntar sig dominera matchbilden - och mittfältet är tufft att möta samtidigt som försvaret ser stabilare ut än på länge både offensivt och defensivt.

Sedan finns det en otroligt smickrande ödmjukhet som jag tror smittar av sig och lite är grunden till vad som verkar vara ett harmoniskt Liverpool. Visst har vi spelare som just nu är hetare än lava, men när Jürgen Klopp fick frågan om Salah hade världens bästa vänsterfot svarar han "Lionel Messi... Tja, vi kanske inte skulle glömma bort honom helt."

Det enda jag själv funderar på är varför Gomez inte ges fler chanser i en omgivning där varken Matip eller Lovren fullt ut imponerar som komplement till van Dijk - särskilt när TAA kan hantera högerförsvaret - men, vem är jag att ifrågasätta?

The World that Klopp Built!

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer