Nästa match (Premier League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (H)

söndag 31 mar 17:30

Carra avstängd

Bild till nyheten

Sky Sports meddelar att man stänger av experten Jamie Carragher efter spottskandalen.

Därmed missar Liverpoolikonen kvällens sändning av "Monday Night Football" tillsammans med parhästen Gary Neville i samband med Stoke-Man City.

Carragher kommer inte heller att jobba som expert för danska TV3 Sport i morgondagens CL-retur mellan Man United och Sevilla på Old Trafford.

"Sky ser oerhört allvarligt på detta och fördömer Jamies beteende. Vi har klargjort detta till honom idag och han stängs av från sina uppdrag. Detta ligger långt under de normer vi förväntar oss av våra anställda", lyder ett pressmeddelande från Sky Sports.

Jamie Carragher har också framträtt på Sky och återigen bett om ursäkt för spottloskan mot Man United-supportern och hans 14-åriga dotter på hemväg från 1-2-förlusten mot Man United i lördags.

Han hävdar att det var ett "ögonblick av galenskap" och att det känns det som "en utomkroppslig upplevelse" när han får se videoklippet. 

"Det representerar verkligen inte mitt riktiga jag".

– Om jag ska vara ärlig så ser jag inte ens flickan. Jag hatar det faktum att hon blev inblandad.

Carragher ber också om ursäkt för den mediastorm han åsamkat Man United-familjen och vill gärna träffa dem i egen hög person.

– Det är ingen tvekan om att det jag har gjort är äckligt och att jag har skändat dem. Det finns inga ursäkter. 

40-åringen säger också att han har haft allmänhetens ögon på sig i 25 år, men att han inte vill bli dömd enbart för dessa fem sekunder. 

Han är nu avstängd tills vidare, men har inte övervägt att lämna in sin avskedsansökan till Sky Sports. Parterna ska ha nya möten inom de närmaste dagarna. Han ska också träffa Viasat.

Den informella domstolen på sociala medier kräver Carras huvud på ett fat, många anser att han borde få sparken omedelbart. 

Kanske är hans lysande karriär som tv-expert redan över?

Bannerbild