– Jag kan gå till en storklubb

Bild till nyheten – Jag kan gå till en storklubb
Emre Can säger att han är öppen för tanken att spela i Spanien, Tyskland, Italien eller Frankrike.

Den tyske mittfältaren, vars kontrakt med Liverpool löper ut 30 juni, säger att han har alla kvaliteter som krävs för att spela för "en väldigt stor klubb" nästa säsong. 

Ett uttalande som säkerligen retar gallfeber på många Liverpoolsupporters som nu förväntar sig att han kommer att försvinna.

Can har länge varit sammankopplad med en flytt till italienska Juventus, men han  har också uttalat att han inte tänker fatta något beslut förrän efter säsongen. 

Klart är att han vill spela för en klubb som utmanar om de största titlarna. 

– Självklart skulle jag kunna tänka mig att spela i Bundesliga, varför inte? säger han i en färsk intervju med Süddeutsche Zeitung. 

– Även om jag ärligt talat tycker att ligan har sjunkit i nivå de senaste åren.

– Premier League har styrkan att spendera mer pengar på spelare än Bundesliga. Detta är väldigt, väldigt viktigt för spelarna. Jag har tillräckligt med självförtroende att säga att jag kommer att spela för en väldigt stor klubb nästa säsong.

24-åringen menar också att viktiga faktorer är att få vara en "nyckelspelare i laget" och "chansen att vinna titlar."

– Det är alla spelares dröm eftersom det är belöningen för allt hårt arbete.

– Jag gör det bra i England. Spanska ligan är också attraktiv. Samma med Tyskland, Italien och Frankrike. Jag vill inte utesluta något. Men jag vet inte vad jag kommer att göra förrän i sommar. 

OBS! På dagens träning med tyska landslaget kände Can återigen smärtor i ryggen och tvingades kliva av. Det gör honom osäker till fredagens landskamp mot Spanien.

35 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer