Lika i London - CL nära

Bild till nyheten Lika i London - CL nära
Efter att Javier Hernandez sköt 1-1 till West Ham i Londonderbyt mot Chelsea, vilket senare också blev slutresultatet, är en Champions League-plats till nästa säsong väldigt nära för Liverpool.

Liverpool delade som bekant på poängen med Everton i gårdagens derby och senare under eftermiddagen vann både Tottenham och Manchester United (mot Manchester City) viktiga matcher i toppen av tabellen. 

Chelsea som jagar närmast därefter hade idag chansen att sätta press på, framförallt, Liverpool och Tottenham men efter att ha tappat sin 1-0-ledning på Stamford Bridge till 1-1 och delad poäng med Hammers står nu Liverpool och Tottenham kvar på 10 fler inspelade poäng än Chelsea. 

Liverpool har 67 poäng med 33 spelade matcher, medan Tottenham har samma poängskörd på 32 matcher - och Chelsea alltså på 57 poäng, de också med 32 matcher spelade. 

Då fjärdeplatsen reellt sett inte längre har någon nackdel i form av kval till Champions League, sedan alla lagen i Topp 4 kommer att vara garanterade en plats i nästa års upplaga, handlar det för Liverpools del nu att framförallt säkra att Chelsea hålls bakom sig ända in i kaklet. 

Skulle Chelsea vinna sin hängmatch (som är mot Burnley borta) måste de fortfarande ta igen 7 poäng (och en målskillnad på 17 mål) på de övriga fem matcherna.

Liverpool möter Chelsea borta söndagen den 6 maj - och utöver att de drabbar samman med varandra avslutar båda lagen enligt nedan:

Chelsea:

Southampton-Chelsea

Burnley-Chelsea

Swansea-Chelsea

Chelsea-Liverpool

Chelsea-Huddersfield

Newcastle-Chelsea

Liverpool:

Liverpool-Bournemouth

West Bromwich-Liverpool

Liverpool-Stoke

Chelsea-Liverpool

Liverpool-Brighton

Vad tror ni? Är Champions League-biljett till nästa säsong säkrad nu?


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer