Gini om nya rollen

Bild till nyheten Gini om nya rollen
Gini Wijnaldum diskuterar sin nya mittfältsroll.

Holländaren styrde mittfältet under det mållösa Merseysidederbyt under lördagen, en mittfältsroll som han troligtvis kommer att användas i mot Manchester City på tisdag. Han vann mer boll (91 gånger) och slog fler lyckade passningar (93,5%) än någon annan. Men han var inte nöjd med slutresultatet.

– Ibland har man dagar som denna, sa Wijnaldum till Liverpoolfc.com efter matchen.

– För mig personligen var det en bra dag, där allt gick bra, men jag har också haft ett par matcher där det inte har fungerat.

– Managern sa att laget behövde mig som passningsläggare, och det var vad jag försökte att göra. Det var en ovan position för mig, men jag kan spela där, och jag tycker att det gick bra.

Liverpool är fortsatt trea i Premier League efter krysset mot Everton.

– Det var svårt för oss i början av matchen. De första minuterna. Everton pressade oss, och stämningen var som du förväntat dig. Men efter ett tag tycker jag att vi var det bästa laget. Vi kontrollerade matchen med högt passningstempo, och skapade några chanser.

– Vi fortsatte så i den andra halvleken, men direkt när vi slutade att spela fotboll var Everton det bättre laget. De skapade några chanser på inlägg, och var väldigt farliga. Vi var nära att förlora matchen mot slutet, och vi måste vara nöjda över att inte ha gjort det, avslutar Wijnaldum.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer