BOOM, SEMIFINAL!!

Bild till nyheten BOOM, SEMIFINAL!!
Liverpool är vidare i Champions League efter att man besegrat City även på bortaplan. Slutsiffrorna blev 1-2 (1-5 totalt) och dagens målskyttar var Salah och Firmino.
Prematch

Liverpool åkte ca 6 mil till Manchester för att ta sig an returmötet i Champions Leaguekvarten mot City. Ja bara de orden gör en varm i kroppen.

Man kom dessutom med en 3-0 seger i ryggen från mötet på hemmaplan. Men hårt arbete väntade med full fokus mot ett City som satte gasen i botten direkt för att få in ett tidigt mål.

Emre Can var fortsatt skadad, likaså Lallana, Gomez och Matip medan Henderson var avstängd. Där emot fick vi se vår skyttekung Mo Salah starta matchen trots tveksamheter med en skadad ljumske.

Första Halvlek

Första halvlek började precis som det absolut inte skulle, Jesus gör 1-0 till City efter två minuter. Detta efter ett slarvigt uppspel från Van Dijk som City plockade och Sterling kunde frispela Jesus i straffområdet och anfallaren kunde enkelt placera in bollen bakom Karius.

Resterande tid av halvleken var ett massivt bollinnehav och hårt tryck från City. Liverpool vann inte många närkamper och slog mest iväg bollen när man lyckades vinna den.

Det var med hjärtat i halsgropen och hög puls vi gick till halvtidsvila med "endast” 1-0 till City i baken där hemmalaget även haft ett skott i stolpen och ett bortdömt mål.

Andra Halvlek

Klopp gör inga byten till andra halvlek men Citys tränare Pep Guardiola blev uppvisad på läktaren efter protester mot det bortdömda målet under halvtidsvilan.

Liverpool såg ut som ett helt nytt lag, man började hålla i bollen och spela runt på kanterna och Citys press stannade av och i den 56:e minuten dök vår skyttekung Salah upp och chippade in 1-1 efter ett fint anfall signerat Gini, Ox, Mane och just Salah.

Där efter behövde City helt plötsligt göra fyra mål för att ta sig vidare.

Matchen stannade upp i tempo efter målet och det blev spelmässigt betydligt jämnare då båda lagen anföll men inga riktiga chanser uppstod. City såg mer och mer uppgivna ut och i den 77:e minuten slarvar man i backlinjen och Bobby Firmino snor åt sig bollen från Walker och punkterar matchen och Liverpool är i SEMIFINAL i Champions League!!! Ja smaka på det!

Resterande tid av matchen spelas av ganska avslaget och Liverpool vandrar vidare i turneringen.

Vem vi får möta avgörs på fredag och motståndare kan bli Roma, Real Madrid/Juventus eller Bayern München/Sevilla.

SEMIFINAL I CL för första gången på 10 år.