– Vi förtjänade segern

Bild till nyheten – Vi förtjänade segern
Jürgen Klopp var både lättad och glad efter segern mot Manchester City på Etihad.

Liverpool är i semifinal i Champions League, för första gången på tio år. Laget har kommit lång under sin tyske manager som pratade om att göra "doubters to believers" när han först kom till Liverpool.

Det var, enligt statistikern Ged Rea, första gången som Liverpool har vunnit en bortamatch i Europa mot engelskt motstånd. Detta på det elfte försöket.

Efter matchen mötte Jürgen Klopp pressen och summerade matchen.

– Vi var långt ifrån perfekta, men det var inte så viktigt för oss. Det som var viktigt var att vi gjorde det bästa vi kunde av det.

– Efter vår 3-0-ledning kunde du se hur City ställde upp, det var maximala risker. Alla de offensiva spelarna var på plan förutom Aguero, som inte var 100% frisk efter skadan, annars skulle han ha spelat. Vi blev satta under press, och försvarsmässigt var det många strålande aktioner, men det var inte på det sättet vi önskade att göra det.

Managern var inte nöjd med hur matchen såg ut under den första halvleken.

– VI skickade upp bollen för mycket mot Mo Salah som löpte, och det gjorde han förgäves. Sedan spelade vi fotboll, skapade lite, och vårt bästa ögonblick kommer efter 45 minuter då vi borde ha gjort mål. Jag måste se repriserna för jag hade inte den bästa vinkeln.

– I paus var var det 0-1, och vi behövde göra det bättre. City vann alla andrabollar. Det svider, och ger dem utrymme att bygga upp sitt spel.

Han menar att Liverpool förtjänade avancemanget.

– Vi tvingades att kämpa hårt ikväll, men det har jag inga problem med. Över två matcher var vi det bättre laget. Det var välförtjänt att vi gick vidare. Jag tycker att grabbarna förtjänar att vara i semifinal.

– Jag tycker att City är världens bästa lag just nu. Det är så det är. Men jag visste att vi kunde slå dem.

Källla: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer