Nästa match (Premier League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (H)

söndag 31 mar 17:30

– Vi var som lejon

Bild till nyheten

Jürgen Klopp var mycket nöjd efter segern mot Bournemouth.

– Det var en bra prestation, och en väldigt, väldigt, väldigt viktig sådan, sa Klopp till BBC efter segern med 3-0 mot Bournemouth.

– Efter en fantastisk vecka där alla har sagt hur bra vi är, hur fantastiskt det är att gå till semifinal, och det är många som redan pratar om final, så kändes det som en parad. Folk tutade och vinkade, berättar Klopp om vägen till Anfield.

– Men vi måste hålla oss lugna, insisterar managern, något han påpekat flertalet gånger sedan nyår.

– Det andra har redan hänt. Som jag sagt förr, allt handlar nu om Champions League, både i Premier League och i just Champions League. Detta innebär att alla matcher är viktiga.

– När grabbarna gör det som idag är det väldigt imponerande. Vi kontrollerade matchen i 75 minuter på ett exceptionellt vis. Vi gjorde bara ett mål i första halvlek, men vi skapade chans efter chans.

– Inte för att vi pressade, utan för att vi spelade mycket bra fotboll mot ett lag med bra självförtroende. Det var vuxen och bra fotboll.

– Man behöver aggressivitet, sådan som man såg i vår press i första halvlek. Det är den nivån av aggressivitet man behöver. Man behöver inte hoppa in och skada någon. Man vill bara ha tillbaka bollen, och jag älskade det. För det var så svårt för Bournemouth att spela. Vi var med på en gång efter att vi förlorat bollen.

– Vi var som lejon, konstaterar Klopp.

– Med farten vi har så gör vi det obekvämt för dem. Vi utnyttjade inte våra chanser, men vi behövde behålla koncentrationen och vara precisa i passningarna. Vi behövde inte ta riskerna.

Men Klopp påpekar att gästerna fick lite för mycket tid och utrymme mot slutet av matchen.

– Man såg de sista 15 minuterna att någon hade dragit ut strömsladden. Då kände grabbarna intensiteten från de senaste dagarna. Då spelade vi inte som vi borde, vi borde ha kontrollerat matchen med kortpassningsspel. Men när vi gjorde 3-0 var det "game over", avslutar Klopp.

Bannerbild