Tufft läge för Roma

Bild till nyheten Tufft läge för Roma
AS Roma lär troligtvis gå all in i ligaspelet för att kvalificera sig för Champions League kommande säsong, vilket betyder att de inte kommer att kunna vila spelare inför mötet med Liverpool.

Liverpools tabelläge ser i dagsläget väldigt komfortabelt ut, de röda har råd att förlora två av de avslutande fyra matcherna och ändå sluta topp fyra. Liverpool möter Roma i semifinal i Champions League på Anfield under tisdag nästa vecka.

Innan matchen har Liverpool en bortamatch mot tabelljumbon West Bromwich, medan Stoke på 19:e plats väntar lördagen efter den första semifinalen. I och med tabelläget kommer det väl inte som någon skräll ifall Jürgen Klopp väljer att vila ett par startspelare i dessa möten. 

Värre ser det ut för Roma. De spelade 0-0 igår mot Lazio, Lazio med både Lucas Leiva och Luis Alberto i startelvan. I och med det resultatet ligger de båda huvudstadslagen på Champions League-plats, båda med 61 poäng. Roma ligger trea och Lazio fyra. 

Endast en poäng bakom ligger Inter och lurar, de spelar mot Cagliari under onsdagskvällen. Denna tabellsituation gör att Roma troligtvis kommer att spela starkast möjliga lag i helgens bortamatch mot SPAL 2013 - ett lag som ligger precis över strecket och kämpar för att undvika nedflyttning. 

Mellan de två semifinalerna spelar Roma hemma mot Chievo - ett lag som ligger tre poäng från strecket. Liverpools semifinalmotståndare har haft problem med Financial Fair Play, och får inte gå med förlust till sommaren. 

På grund av detta ses kvalifikation till Champions League som livsviktigt för klubbens ekonomi. Problemen med FFP var en av anledningarna till att Roma släppte en viss Mohamed Salah till Liverpool under förra sommaren då de var i stort behov av pengar på kort tid. 

Källa: Liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer