Lovren om sin relation med Salah

Bild till nyheten Lovren om sin relation med Salah
Dejan Lovren och Mohamed Salah har ofta synts på bilder tillsammans på olika sociala medier - och Liverpoolförsvararen backar sin egyptiske vän att slå Ian Rush rekord på 47 mål på en säsong.

Dejan Lovren säger att Mohamed Salahs hunger för framgång är det som driver honom framåt för Liverpool. 

Den kroatiske mittbacken, som har blivit nära vän med den egyptiske landslagsmannen, backar Salah att bli ny rekordman för LFC. Egyptiern har siktet inställt på Ian Rush rekord för antal mål för en säsong vilket är 47 stycken till antalet, ett rekord som sattes redan 1984. 

Salah har gjort 40 mål på 45 framträdanden i år under en fantastisk debutsäsong för Liverpool. Han är bara ett mål ifrån att tangera Premier League-rekordet för mest mål i en 38 matcher lång säsong, ett rekord som hålls gemensamt av Alan Shearer, Cristiano Ronaldo och Luis Suarez. 

Med 4 ligamatcher kvar och minst två så tror Lovren att Salah är redo att sväva ännu högre än tidigare. 

"Säsongen är inte över än. Mo har fortfarande tid att slå många rekord" säger Lovren till Liverpool ECHO.

"Jag tror att han till och med kan slå 47 om jag ska vara ärlig. Jag sa till honom att... nej jag vill faktiskt hålla det lite hemligt fortfarande. Men jag tror att Mo kanske berättar vad jag sa i slutet av säsongen."

"Det var någonting viktigt och jag sa också till honom att jag tror på honom. Jag såg i hans ögon att han tror att vi kan åstadkomma stora saker här."

Salah har överträffat alla förväntningar sedan hans flytt från Roma i somras då han har blivit endast den 3:e spelaren i Liverpools historia att göra 40 mål på en säsong.

Men Lovren kände på sig redan när Salah kom att Liverpool hade gjort en smart investering när de värvade honom. 

"Han har inte överraskat mig" fortsätter Lovren.

"Ända sedan försäsongen har det varit tydligt att det här var en kille med fantastiska kvalitéer som ville jobba hårt och göra mål varje gång han spelar, även på träningsplanen."

"Mo är aldrig nöjd. Om han gör två mål så tänker han på den tredje chansen han missade och är upprörd ändå efter matchen."

"Det är det som är skillnaden mellan stora spelare och spelare på den absoluta toppen. Han är en av världens bästa just nu."

Lovren och Salah har blivit väldigt nära vänner under säsongen. De dyker frekvent upp på varandras sociala medier.

"Det är kul att dela samma omklädningsrum som Mo" säger Lovren. "Han är en väldigt jordnära kille, vi kommer bra överens." 

"Han är rolig att ha som lagkamrat, han är en riktig lagspelare."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer