– Tillräckligt bra för VM

Bild till nyheten – Tillräckligt bra för VM
Jürgen Klopp diskuterar huruvida han tycker att Trent Alexander-Arnold ska vara en del av Gareth Southgates trupp till VM.

Jürgen Klopp menar att Alexander-Arnold är tillräckligt bra för att spela VM, men påpekar att det är en 'win-win-situation' för klubben, för om han inte spelar VM får han en välförtjänt semester.

– Självklart föredrar jag om han får vila, men jag är inte en sådan som säger till Gareth Southgate att inte ta med honom, säger Klopp till Liverpool Echo.

– Trent är i bra form för ögonblicket. England har ett par problem, men högerbacken är inte något riktigt problem. De har Walker och Trippier. Om Walker spelas i en backtrea så har de bara Tripper. Så kanske behöver de en lösning till?

– Det är Gareths beslut, så antingen kommer Trent att få en lång semester eller så kommer han att få en fantastisk upplevelse i väldigt ung ålder. Man kan se positiva saker med båda alternativen.

– Om han är redo? Ja, jag tror att han är redo för en hel del. Han är inte färdigutvecklad ännu. Han har mycket att lära, vilket är väldigt goda nyheter.

??? När det gäller VM så är det någon som har ett beslut att fatta, och lyckligtvis är det inte jag som har ansvaret för det beslutet.

Alexander-Arnold har spelat 27 matcher för Liverpool denna säsong.

– Jag ser inga gränser för mina spelare. Trent är en enastående talang, det såg vid första ögonblicket när jag fick se honom spela. Men det har också handlat om att hantera små bakslag. Om du presterar på träning, men ändå inte får spela, det är något helt nytt för unga spelare som är vana vid speltid.

– Du måste förbättra dig på små detaljer, och hålla dig på rätt spår. Du måste vänja dig vid de fysiska krav som ställs i ligan. Det är en stor övergång.

– Gör man små misstag i en juniormatch kan man rädda det med sin snabbhet, eftersom motståndaren inte är tillräckligt bra för att utnyttja misstaget. Men gör man samma fel i Premier League, då öppnas det upp en jättechans för motståndaren.

– Trent har rätt när han säger att det har varit mycket upp och ner under säsongen. Han måste vänja sig vid både bra och dåliga dagar. Det är helt normalt. Han ska ha cred för det han har uppnått, men det gäller att inte tänka för mycket på vad man har uppnått, utan man ska istället tänka på vad man kan uträtta i nästa match.

Alexander-Arnold har under sina ungdomsår spelat som mittfältare, men Klopp har inga planer på att flytta fram honom i banan ännu.

– Trent har de egenskaper som krävs för att vara ute på kanten. Det handlar om snabbhet och om att slå bra inlägg. Man kan inte slå dessa inlägg från en mittfältsposition. 

– Det finns ingen anledning för mig att spela honom på en annan position. Jag vet att han har spelat som numer 6 tidigare, men det skulle inte ha varit möjligt denna säsong på grund av de krav som ställs fysiskt. Han växer konstant på alla sätt som spelare, vilket är bra, men jag tänker inte på att använda honom på någon annan position än högerback, avslutar Klopp.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer