Rapport: Två tappade poäng

Bild till nyheten Rapport: Två tappade poäng
Liverpool hade en komfortabel ledning med två mål men lyckades inte hålla undan och släpper in två sena mål i matchen mot West Bromwich.

PREMATCH

West Brom kom till matchen med gott självförtroende efter man slog Manchester United på Old Trafford senast. Även om Liverpool inte förlorat mot West Brom i Premier League sedan 2013 var det just ”The Baggies som gjorde att denna säsongs FA Cup-resa tog slut för Liverpool.

Resultatet innebär att Liverpool går upp på 71 poäng och behöver plocka fem poäng på återstående tre matcher för att försprånget ska bli för stort för Chelsea, och Champions League-spel nästa säsong ska vara säkrat. Återstående matcher i Premier League är Stoke, Chelsea och Brighton.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool fick en perfekt start i matchen när mannen som jag tror alla unnar att få sätta en boll i mål, Danny Ings, kunde trycka in ettan. Han var på rätt plats vid rätt tidpunkt och efter fint inspel av Mané och en touch av Wijnaldum kom Ings stormande mot bollen och sköt in den i mål.

Efter att ha drabbats av två tunga knäskador under sin tid i Liverpool var det härliga scener när Ings blir sprudlande glad och får göra sitt första mål för säsongen.

Det blev inga fler mål i första halvlek men både Ings för Liverpool och Rodriguez för West Brom hade chanser där bollen hade kunnat leta sig in i målet. West Brom pressade verkligen Liverpool delar av halvleken även om Liverpool var det laget med mest boll totalt sett.

ANDRA HALVLEK

Andra halvlek började ganska sömnigt utan några riktiga superchanser. Men i slutet av matchen skruvades tempot upp och i minut 72 hittade vår skyttekung Mohamed Salah ännu en gång nätmaskorna. Ett kyligt mål där han chippade bollen över en utrusande Forster.

Salah tangerar nu klubbens rekord med flest gjorda i Premier League, 31 mål. Samma siffra som en viss Luis Suarez mäktade med säsongen 13/14. Salah har totalt i alla matcher denna säsongen gjort 41 mål på 46 matcher.

Liverpool hade nu en tvåmålsledning och allting kändes frid och fröjd, detta var dock något som skulle ändras… I matchminut 79 har West Brom lyckats få en hörna och efter en tilltrasslad situation kastar sig Livermore fram mot bollen och slår in 1–2.

Inte långt där efter när Liverpool bara ska spela av matchen får West Brom en billig frispark som laget förvaltar till max. Bollen skickas in i straffområdet och Rondon kan nicka in 2–2.

Efter detta blir det ett matchtempo som vrids upp rejält och West Brom försöker gå för 3 poäng. Det slutar dock 2–2 och Liverpool reser hem med en poäng. Onödigt poängtapp när det kändes som om man hade matchen. Man har fortfarande topp fyra i sina händer men åker ändå hem med lite bitter eftersmak.