Salah årets spelare!

Bild till nyheten Salah årets spelare!
Spelarna i Premier League har sagt sitt - Mohamed Salah är årets spelare i den engelska högstaligan!

Då var det klart, det blev Mohamed Salah som korades till PFA Player of the Year 2018. Detta har bekräftats via bilder på twitter, där Salah poserar med pokalen. Ceremonin startar 22.30. Bilden nedan är från twitteranvändaren Mootaz Chehade (@MHCehade)

På förhand stod det klart att det var antingen Kevin De Bruyne eller Mohamed Salah som skulle ta hem det åtråvärda priset. Det blev alltså Liverpools ligaskytteledande målskytt som vann. Detta efter en debutsäsong som saknar motstycken.

Leroy Sane, David Silva, David de Gea samt Harry Kane var de andra nominerade.

Salah blir den sjunde spelaren som vinner priset, efter Terry McDermott, Kenny Dalglish, Ian Rush, John Barnes, Steven Gerrard och Luis Suarez. 

Salah kom till Liverpool från Roma i somras efter att Liverpool betalat 36,9 miljoner pund för egyptierns underskrift. Det märktes redan under försäsongen, där Salah gjorde fyra mål, att Liverpool köpt en mycket bra spelare. Att det skulle bli en sådan bra säsong för nyförvärvet var det dock inte många som såg framför sig. 

25-åringen har nu spelat 46 matcher för Liverpool och gjort 41 mål samt 12 assist.

I Premier League tangerade han i helgen rekordet för antal gjorda mål under en säsong med 38 matcher. Detta rekord delar han nu med Alan Shearer, Cristiano Ronaldo och Luis Suarez. 

Salah har tre ligamatcher kvar att ta över det rekordet, och sedan har han även minst två matcher till i Champions League att spela. Ian Rushs målrekord för Liverpool på 47 mål på en säsong kan alltså vara hotat. 


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer