– Folk har väntat i 10 år

Bild till nyheten – Folk har väntat i 10 år
Scousern Trent Alexander-Arnold var bara nio år när Liverpool senast spelade semifinal i Champions League. – Denna match betyder allt, säger 19-åringen.

– Jag tycker att klubben och fansen har varit väldigt tålmodiga. Vi är väldigt glada för att vara tillbaka i en semifinal. Det är på den här nivån klubben här hemma och förhoppningsvis kommer det fler semifinaler i framtiden. Vi ska göra allt för att nå finalen och kämpa för att vinna den, fortsätter han.

Senast det begav sig var alltså i april 2008 då Liverpool förlorade semifinalen mot Chelsea.

– Det går att ta på stämningen i stan. Det är tio år sedan vi var i en semifinal, många har väntat läge på det här ögonblicket  och vi ska fightas om trofén.

– Det är mer liv och rörelse runt klubben när man vet att man är nära att vinna något stort. Du känner att många fler lägger märke till dig och de hoppas att du ska göra bra ifrån dig.

Trent gillar dock inte snacket om att Liverpool kan undervärdera Roma eftersom semifinalmotståndet inte blev Bayern München eller Real Madrid.

– Roma är en enorm klubb med ett starkt lag. De har gjort det bra ifrån sig. Folk undervärderar dem kanske på grund av namnet, men det kommer inte att hända oss. De är i samma sits och inget av lagen har tagit sig till semi på flax. Du måste jobba otroligt hårt för att nå såhär långt och Roma svarade för en otrolig comeback mot Barcelona.

– Staden Rom är också central i vår klubbs historia (Europatitlarna 1977 och 1984, reds anm) och speciellt i den här turneringen. Det skulle vara fint om vi kunde åka dit och säkra oss en plats i finalen i Kiev.

Källa: Uefa.com


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer