Hoppas på biljett till returen

Bild till nyheten Hoppas på biljett till returen
Lucas Leiva lirar för Lazio numera, men hjärtat bankar för "The Reds". – Jag hoppas att jag kan få en biljett på Liverpool-sektionen i returen, säger han.

Efter 10 år på Anfield flyttade Lucas till den italienska huvudstaden i somras. Närmare bestämt S.S Lazio, som köpte loss brassen för £5M.

Kvällens semifinal mot lokalkonkurrenten AS Roma ser han hemma på TV, men den sympatiske 31-åringen räknar med att se returen live på Stadio Olimpico nästa vecka. 

– Jag är säker på att det blir en stor kväll ikväll. För spelarna kommer det att bli en enorm upplevelse. Det är en stormatch, en semifinal. Den kommer kanske att likna några av de matcher jag fick uppleva med Liverpool, som mot Dortmund och Villareal. Jag ser fram emot matchen och kommer att heja på Liverpool.

– Jag hoppas att jag kan vara på plats på returen. Jag skulle gärna vilja ha en plats på Liverpool-sektionen och se matchen därifrån. Kanske kan jag ta med mig några av mina vänner och min son. 

– Vi följer fortfarande Liverpool noggrant. Vi ser varje match och nu hoppas jag att de når finalen.

Lucas är väl bekant med Roma efter en säsong i Lazio.

– De osar av självtillit efter kvartsfinalsegern mot Barcelona. De spelade väldigt bra och jag tyckte att de förtjänade att gå vidare. Det gav hela laget ett enormt lyft.

– I Rom kommer det däremot att finnas folk som hejar på Liverpool och det är Lazio-fansen. De vill förstås inte att rivalerna ska nå finalen. Romas supporters är i himmelriket. Det kommer att bli två stora semifinaler, så låt oss se vad som händer.

– Jag vill påstå att Roma är ett väldigt aggressivt lag. De spelar nästa Premier League-spel. De pressar väldigt högt och har några snabba spelare. De har också Dzeko som är viktig för dem. Liverpool känner till honom väl.

– Jag tror att vi kan förvänta oss en väldigt bra semifinal, men jag tror att Liverpool har verktygen som krävs för att vinna. Vi såg mot Man City hur starka de är på Anfield. Ett bra resultat på Anfield är nyckeln.

Lucas har själv gjort succé i Serie A som ankare på Lazios mittfält. Hittills har han svarat för fyra mål på 44 matcher i liga- och cupspel.

Källa: Liverpoolfc.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer