Supporter svävar mellan liv och död

Bild till nyheten Supporter svävar mellan liv och död
Två Roma-supporters har anhållits för mordförsök på en 53-årig Liverpoolsupporter som vårdas på sjukhus med livshotande skador.

De italienska männen, 25 och 26 år gamla från Rom, deltog i en mobb som attackerade Liverpoolsupportern utanför puben The Albert utanför Anfield, skriver Merseyside Police i ett pressmeddelande.

Polisen lyckades identifiera männen på bortasektionen och de greps omedelbart.

Totalt har nio italienska män i åldrarna 20-43 år arresterats för allt från mordförsök till överfall och vapeninnehav.

Attacken på den 53-årige Liverpoolsupportern från Irland ska ha inträffat  kl 20:35, svensk tid, alltså strax innan avspark. 

Enligt Daily Mail och BBC var det en grupp på cirka 40 Roma-supporters som gick till attack mot hemmafansen utanför puben sedan de legat i bakhåll på tvärgatan Venmore Street.

På bilderna nedan ses en man ligga medvetslös på gatan. På en annan skymtas även en hammare.

Sjukvårdspersonal var snabbt på plats och mannen fördes till Walton Neurological Centre med skallskador som bedöms som livshotande. 

Merseysidepolisen är angelägna om att prata med vittnen till händelsen och uppmanar dessa att ta kontakt. Kriminaltekniska undersökningar har utförts på platsen och CCTV-kameror i området ska ses över för att identifiera brottslingarna.

– Vi vet att offret var i Liverpool tillsammans med sin bror för att se semifinalen mellan Liverpool och Roma, säger polisinspektören Paul Speight.

– Vittnen har uppgett att offret blev slagen med bälten och föll till marken. Han vårdas nu på sjukhus och skadorna beskrivs som kritiska. Hans anhöriga har underrättats.

Vittnen uppmanas kontakta Merseyside polisen:

via twitter @MerPolCC eller Facebook Merseyside Police CC. Det går också bra att ringa 0800 555 111 eller använda följande länk: https://crimestoppers-uk.org/give-information/giv...

Liverpool FC går samtidigt ut med ett officiellt meddelande att man är chockerade över händelsen och att klubbens tankar är med offret och hans familj samt att de kommer att stötta familjen i denna svåra stund.

 Varning för starka bilder nedan


43 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer