Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Nio fördömda män

Bild till nyheten

Echo-reportern James Pearce tror att följande nio spelare försvinner i sommar.

SIMON MIGNOLET

Belgarens har visat upp exemplarisk attityd sedan han förlorade platsen som nr 1 till Loris Karius i januari. Har jobbat stenhårt på träningarna.

Men vid 30 års ålder är det knappast troligt att Mignolet vill nöta bänken. Efter fem års service på Anfield saknar han inte anbud och kommer att söka sig en ny utmaning, skriver Pearce.

ADAM BOGDAN

Den ungerske keepern gjorde sin sista av sex matcher i Liverpooltröjan för två år sedan och kommer att gå vidare på fri transfer.

Stack på lån till Wigan i juli 2016 men kraschade korsbandet ett par månader senare och har inte spelat A-lagsfotboll sedan dess.

EMRE CAN

Den ryggskadade tysken deltog inte på spelarnas "lap of honour" efter 4-0-segern mot Brighton i söndags då han valt att rehabilitera sig i hemlandet. Har med största sannolikhet kickat sin sista boll för klubben.

Can förväntas lämna på fri transfer (Juventus är hetaste tipset) i juni efter strandade förhandlingarna med klubben. Klubben har vägrat att gå med på mittfältarens utköpsklausul.

RHIAN BREWSTER

18-åringen haltade omkring på kryckor efter matchen söndags (efter ankeloperationen i mars) och vinkade till Anfield-publiken. Var det för sista gången?

Liverpool har hittills misslyckats med att övertyga superlöftet om att skriva proffskontrakt och fruktar att han kanske spelar i en annan klubb i augusti.

Bundesligaklubbarna Borussia Mönchengladbach och RB Leipzig uppges redan ha visat intresse.

DANIEL STURRIDGE

Januariutlåningen till West Bromwich blev ett fiasko. 

Sturridge hann knappt debutera innan han åkte på en lårskada och missade två viktiga månader i "Baggies" kamp för nytt kontrakt, något som också misslyckades. Totalt blev det bara sex matcher och inget mål.

Kommer med största säkerhet att säljas i sommar, enligt Pearce.

DIVOCK ORIGI

Belgaren har haft en tuff säsong i Wolfsburg; bara sex mål på 34 matcher och fått utstå en hel del kritik längs vägen.

Säsongen är ännu inte över då Wolfsburg ska spela play off mot Holstein Kiel för att rädda nytt Bundesligakontrakt.

Här står Klopp inför ett knivigt beslut. 23-årige Origi har massor med potential, men klockan tickar...

LAZAR MARKOVIC

Kostade £20M när han köptes från Benfica för fyra år sedan. Har inte spelat för "The Reds" sedan maj 2015 och klubben kommer att kvitta sig med serben, som varit på utlån i Anderlecht sedan i januari.

Den belgiska storklubben planerar enligt uppgift att lägga ett bud på serben.

Har tidigare varit utlånad till Fenerbache, Sporting Lissabon och Hull.

JON FLANAGAN

25-åringen har kontrakt till 2019, men kommer säkerligen att lämna i sommar då Klopp har Nathaniel Clyne, Trent Alexander-Arnold och Joe Gomez att tillgå som högerbackar.

Den hårdtacklande backen gjorde nio matcher för Bolton under våren och hjälpte "The Trotters" till ett nytt kontrakt i Championship.

CONNOR RANDALL

Randall gjorde sin sista av åtta matcher för A-laget mot Wolves i den chockartade FA-cupförlusten i januari 2017.

Har under säsongen varit utlånad till skotska Hearts där han gjorde 27 matcher. James Pearce kan inte se att den 22-årige scousern har en framtid i klubben.