– Grip tag i chansen!

Bild till nyheten – Grip tag i chansen!
Den senaste att lyfta CL-bucklan för Liverpool har en uppmaning till spelarna inför finalen mot Real Madrid på lördag: "Go and seize the moment!"

Steven Gerrard blev den fjärde kaptenen att lyfta Champions League-bucklan för Liverpool i maj 2005, efter Emlyn Hughes (1977, 1978), Phil Thompson (1981) och Graeme Souness (1984).

Ingen glömmer såklart den makalösa mirakelnatten mot AC Milan i Istanbul.

Två år senare tog dock italienarna en gruvlig revansch efter en orättvis 2-1-seger i Aten. Den finalen minns knappt någon längre. Eller vill inte minnas.

Steven Gerrard var kapten båda gångerna och har upplevt Champions Leagues himmel och helvete.

Nu uppmanar han Liverpooltruppen att ge allt de har för att bärga ännu en historisk titel till Anfields troférum.

– Dessa spelare har chansen att inte bara förändra sina karriärer, utan även sina liv generellt. Detta är stunderna du drömmer om, säger Steven till Liverpoolfc.com

– Mitt meddelande till spelarna lyder: Gå och grip tag i chansen som ni har jobbat så hårt för. Gå och ta er belöning.

– Det är nu som ni måste ta ert ansvar som Liverpoolspelare och se till att leverera. Ni har redan fått massor av beröm för att ni har lyckats ta er till final, men inte många kommer att minnas det om ni inte levererar.

"The Reds" har redan säkrat spel i höstens Champions League i och med fjärdeplatsen i ligaspelet. Sedan dess har truppen varit på ett fyradagars träningsläger på spanska solkusten och i lördags återvände gänget till Merseyside. Nu följer en tuff vecka med medieuppdrag, träning och avresa till Ukraina och Kiev. 

– Det är viktigt att spelarna försöker nollställa sig ifall de kan, säger Gerrard apropå alla förväntningar inför finalen mot regerande mästarna Real Madrid.

– Jag vet att det är svårt... men se bara till att ni är förbereder på bästa sätt; se till att sova och äta bra... då kommer allt gå bra. Det är tufft med tanke på matchens storlek, det är den viktigaste matchen de någonsin kommer att spela som Liverpoolspelare.

I rollen som tv-expert – och supporter – har Gerrard sett varenda spark av lagets fantastiska resa fram till finalen. 

Den nye Rangers-bossen anser dock att detta lag är väldigt annorlunda mot det han själv ledde till final i Istanbul för 13 år sedan.

– När vi gjorde det under Rafa, så fick vi verkligen slita oss igenom många matcher. Vår styrka låg på det mentala planet. Vi kände oss aldrig besegrade och vi jobbade otroligt hårt. Det här laget har också mental tuffhet, men de ser också helt suveräna ut.

– Alla tänker att "Liverpool förtjänar detta". De har sett bäst ut. De har tagit sig till final i stor stil och det är helt fantastiskt att få vara en del av det som Liverpoolsupporter, avslutar Gerrard.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer