– Jag pratar spanska med barnen

Bild till nyheten – Jag pratar spanska med barnen
I en intervju med The Times berättar James Milner att han inte dricker alkohol, att han föredrar en assist framför ett mål, och att han pratar spanska med sina barn.

James Milner var, i samband med flytten till Manchester City, fast besluten om att lära sig spanska, och önskar att barnen ska göra detsamma.

– Det började när jag skrev på för City, jag började lära mig spanska för att kunna prata med David Silva och Pablo Zabaleta. Jag har fortsatt att läsa. Jag har ett ställe i Spanien, och jag blev så otroligt imponerad av de som kunde byta mellan två språk.

– Efter att mina två barn föddes, har jag bara pratat spanska med dem. Min fru pratar med dem på engelska. De förstår det mesta jag säger. Det är en väldigt fin gåva man kan ge sina barn, säger Milner i en intervju med The Times.

– Om jag bestämmer mig för något så genomför jag det. Jag är envis, och vill alltid ha rätt. Jag hatar att förlora.

James Milner har haft en imponerande karriär. Två ligatitlar, en FA-cup, en ligacup och har spelat 657 matcher totalt för Leeds, Swindon, Newcastle United, Aston Villa, Manchester City och Liverpool, och har även 61 landskamper för England. På lördag kan han kröna karriären med den titeln han saknar - Champions League-titeln.

– Jag kom fram genom systemet redan som 16-åring, och behövde växa upp snabbt. 

– Jag hade väldigt bra seniorspelare runt omkring mig, som till exempel Dom Matteo och Mark Viduka, dem har lärt mig massor. De har lärt mig att alltid vara försiktig i media, lära utav andras misstag och skandaler, och de förklarade att en mening kan förstoras till någonting mer än det man faktiskt sa. Därför har jag alltid varit tillbakadragen.

– Det är också därför som jag föredrar en assist framför ett mål. Du får inte rubrikerna, men du har ändå bidragit, säger Milner - som är assistkung i Champions League denna säsong och har slagit flest assist någonsin under en och samma turnering.

Nyligen dog Ray Wilkins, som var Milners tränare i Englands U21, och hans gamle lagkamrat från Aston Villa Jlloyd Samuel.

– Det skakade mig. Jag har haft äran att jobba med bägge, två av de snällaste man kan möta. Vi är i en bubbla. Vi är i Champions League, och så sker något sådant. Det blir en som en väckarklocka. Hur viktigt är egentligen fotboll i det stora hela? Vi är lyckosamma som kan göra det vi gör. Fotboll påverkar så många människors liv, och vi älskar det och får ut så mycket av det, men det finns alltid något större utanför.

– Det är stor press när du tar på dig tröjan. Min sambo kan intyga att jag inte var någon rolig person att vara i närheten av om vi förlorade. Jag har nog förändrat mig, ser mindre fotboll än förut, och använder istället tiden med barnen. Den hemska känslan av att gå av planen efter en förlust blir lite lättare att hantera när man kommer hem och barnen ropar "pappa!". Wow! Det är mycket bättre.

– Folk ser oss som fotbollsspelare med stora karriärer, och att vi är extremt lyckligt lottade som får göra detta. Det har de helt rätt i, men baksidan är att man är borta från familjen. Jag tycker att det är svårt. Jag har två små barn, och folk förstår inte hur ofta manar borta från dem.

Som 16-åring, under samma period som han slog igenom i Leeds, bestämde sig Milner för att inte dricka alkohol. 

– Jag smakade på pappas Strongbow när jag var yngre, men när jag var 16 år bestämde jag mig för att inte dricka.

– Jag tog bara ett beslut att om det hjälper mig så håller jag mig ifrån det. Jag är inte extremt emot att dricka, under vissa tider är det perfekt för grabbarna att ta en öl, men för mig är det ett beslut som jag har bestämt mig för att hålla efter.

Att Milner på lördag kan springa ut i en Champions League-final iklädd rött, var närmast otänkbart under tiden då han växte upp som Leeds-supporter.

– Jag fick aldrig ha röda t-shirts. Pappa tillät det aldrig. Helt ärligt. "Vi får inte ha röda kläder. Vi är Leeds." Det var kul när jag skrev på för Liverpool och faktiskt hade en röd tröja på mig. Pappa pratade om det: "Det är första gången som jag ser dig i rött", säger Milner.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer