Presskonferens inför finalen

Bild till nyheten Presskonferens inför finalen
Inför morgondagens final mötte Jürgen Klopp, Virgil van Dijk samt Jordan Henderson pressen. De diskuterade bland annat inställda flyg för Liverpool-supportrar, vad Champions League betyder och Mohamed Salahs fasta under Ramadan.
Presskonferensen startar 12 minuter in i klippet ovan. Se en sammanfattning nedan.

Trion Jürgen Klopp, Jordan Henderson och Virgil van Dijk samlades och fick svara på frågor inför finalen mot Real Madrid imorgon.

Först kom det en fråga om Liverpool-supportrarna som fick sina flyg inställda under torsdagseftermiddagen - upp emot 1000 supportrar drabbades.

– Det är tråkigt för dem. Jag hoppas att de hittar en annan lösning, säger Henderson.

– Detsamma gäller från klubbens sida. Vi gör allt vi kan för att få alla hit till Kiev, säger Klopp.

Henderson får höra jämförelsen med Steven Gerrard, som var kapten senaste gången Liverpool vann Champions League.

– Det känns bra, men detta handlar inte om mig. Det handlar om laget som skriver sin egen historia.

– Vi önskar att ta ännu ett steg och minnas detta av de rätta anledningarna, detta genom att vinna Champions League.

En reporter frågar Van Dijk om spelarna kan dra nytta av att se andra halvlek av miraklet i Istanbul för att få inspiration.

– Vi behöver ingen extra motivation inför morgondagen, svarar holländaren.

– Alla här är helt redo. Vi är på plats nu och vi kommer att ge allt i matchen.

– Utanför planen så är jag avslappnad. Men när matchen är igång så måste jag använda rösten, organisera och styra upp en del saker. Det är sådan jag är på plan.

Henderson blir ombedd att jämföra spelstilen hos de två lagens managers. 

– Vi känner oss privilegierade över att ha Klopp som vår manager, han har gjort det fantastiskt, och vi har lärt oss mycket.

– Vi är helt med på att Real Madrid är ett fantastiskt lag. Men om vi spelar så bra som vi kan, då vet vi att vi kan straffa Madrid, säger Henderson.

Van Dijk: – Från dag ett har grabbarna, managern, staben och folket runt klubben fått mig att känna mig välkommen. Det hjälper mycket. Resultaten har också varit en bidragande faktor!

– Liverpool är mitt lag och Anfield är mitt hem. Jag älskar att spela för denna klubb. Vi önskar att klara av detta tillsammans.

Henderson: – Det finns i klubbens DNA att vinna pokaler, och jag menar att vi helt klart är på rätt väg för att göra det. Vi har gjort det fantastiskt bra för att komma till detta läge. Vi önskar att bli ihågkomna för att ha vunnit en titel här.

Spelarna lämnar sedan rummet för att förbereda sig inför träning. Klopp sitter kvar.

Tysken ombes att jämföra denna final med den med Dortmund 2013.

– Champions League-finalen är väldigt stor. Som manager har man mycket att göra för att förbereda sig. Mest av allt måste man behålla lugnet och vara behärskad. Jag är ganska säker på att jag var mer ivrig under 2013. Jag trodde att det var en chans som man bara får en gång i livet. Jag visste att jag ville dit igen, vilket jag är nu eftersom spelarna här har gett mig den chansen.

Klopp får en fråga om Real Madrids tränare Zinedine Zidane, och om "korta tid" som han varit tränare kan vara en svaghet.

– Zidane var en av de fem bästa spelarna genom tiderna. Han kan vinna Champions League för tredje gången som manager redan. Jag måste ju förvänta mig att han är briljant. Hans lag jobbar lika sammansvetsat som en klocka från Schweiz.

– Erfarenhet är väldigt viktigt. Jag är säker på att de är mer trygga sekunden innan avspark, men det kommer att gå bra. Kampen slutar inte där. De har ännu inte mött oss, och vi är Liverpool. Vi är inte bara ett väldigt bra fotbollslag; denna klubb har det i sitt DNA att uppnå stora saker. Ingen förväntade sig att vi skulle vara här, men nu är vi här - eftersom vi är Liverpool.

– Vi har en liten lättare träning ikväll, och så ska vi visa vad vi har lärt oss. Detta är möjligt. Det handlar om att utnyttja sina egna styrkor och anpassa sig efter motståndarens spel.

Klopp blir frågad om Mohamed Salah och fastan under ramadan. Ska inte Salah äta eller dricka på många timmar innan finalen?

– Religion är en privat sak, så det finns inget att säga om det. Men allt är bara bra. Han är full av styrka, precis som det ska vara inför en final i Champions League.


122 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer