Rapport: Tungt i Kiev

Bild till nyheten Rapport: Tungt i Kiev
Liverpool skulle avsluta Real Madrids succé i CL under de senaste åren. Men Istället fick Salah kliva av med tårar efter 25 minuter, Karius bli måltavla, och Real åter lyfta CL-bucklan för 3:e året i rad.

PREMATCH

Liverpool har tagit sig hela vägen till klubbfotbollens största händelse. En Champions League-final mot mesta mästarna Real Madrid. 2 veckor efter avslutad Premier League reser lagen till Kiev och har hela världens ögon på sig.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool visade tidigt att de var laget som ville skapa och anfalla i denna matchen. Real såg lite skakat ut och Liverpool vann tillbaka bollar och ställde om snabbt. Med succétrion på topp. Allra närmast ett ledningsmål var planens yngsta spelare, Alexander-Arnold med ett vasst avslut, men än svettig räddning var i vägen.

Efter 25 minuter så har Salah bollen i mitten, en bestämd Sergio Ramos vill markera och störa Salah, får undan bollen, men behåller Salahs arm i ett brottningsgrepp. Salah och Ramos faller till marken där axeln/nyckelbenet på Egyptern får en rejäl smäll. Salah fortsätter, men minuterna senare tar smärtorna över och Salah får utgå med tårar.

Lallana kommer in till ett avslaget Liverpool och Real tar över spelet. Halvleken slutar 0-0.

ANDRA HALVLEK

Real trummar på, Liverpool gör det bra och försvara väl. Tills Karius tar bollen och ska göra ett utkast till medspelare, är väl kylig och kastar nära en väntande Benzema. Fransosen sträcker fram benet och får bollen på det, en boll som letar sig in i mål, 1-0 till det spanska laget är ett faktum. Så slarvigt!

Liverpool får nu slå i underläge, utan sin stora fixstjärna.

En hörna jagas fram 5 minuter senare, Lovren når högst, Mané är rapp och är först på bollen, 1-1 och matchen lever!

Isco kliver av till förmån för Gareth Bale, Walesaren visar prov på klass bara någon minut på planen, ett inlägg från Marcelo och Bale lyckas med en cykel-spark/lobb, 2-1 till de regerade mästarna är ett faktum.

Liverpool ger inte upp, kämpar på, får ett par hörnor, Mané träffar stolpen. 2-1 står sig till minut 83. Där inhoppar Bale vill punktera matchen. Varför inte dra ett skott långt håll. En ostörd Karius fumlar in bollen, 3-1. Ridå ner.

Real spelar ut matchen och vinner sin 4:e CL-titel 5 år.

Liverpool får resa hem med en silverpeng.