Nytt direktörsjobb för Comolli

Bild till nyheten Nytt direktörsjobb för Comolli
Fransmannen som låg bakom köpen av bland andra Suarez, Henderson och Carroll är på väg att få nytt toppjobb.

Franska och turkiska medier hävdar att Liverpools förre fotbollsdirektör Damien Comolli snart kommer att presenteras som sportdirektör i   Fenerbahçe.

Det blir i så fall 45-åringens första större uppdrag sedan han var i Liverpool november 2010 till april 2012.

Hos "The Reds" fick Comolli huvudansvaret för spelarköp i samråd med managern Kenny Dalglish och signerade Luis Suarez (£22,8M) och Andy Carroll (£35M) i januarifönstret 2011 – alltså samma fönster som såg Fernando Torres lämna klubben för Chelsea.

Andra spelarköp under Comolli är Henderson (£16M), Stewart Downing (£20M), Charlie Adam (£9M), Sebastian Coates (£7M), Jose Enrique (£6M) och Craig Bellamy (gratis).

Comolli fick utstå enorm kritik för köpet av Jordan Henderson, som hade svårt att finna sig till rätta i Liverpooltröjan. Enligt honom själv var det också en av anledningarna till att han sparkades av FSG i april 2012.

– Dagen jag blev sparkad fick jag höra att köpet av Henderson var en stor tabbe och att jag slösade pengar på honom, sa fransmannen i en intervju flera år sedan.

– Men jag visste att han var värd pengarna och att han en dag skulle bli kapten. Jag sa det aldrig högt, men jag var säker på det.

Damien Comolli har haft ett flertal konsultuppdrag sedan han sparkades av Liverpool för sex år sedan, men snart tillträder han alltså ett nytt toppjobb i turkiska Fenerbahçe.

Samtidigt har förre Liverpooldirektören Ian Ayre nyligen fått ett jobb som chief executive officer i MLS-klubben Nashville.

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer