Daily Mirrors Liverpoolexpert David Maddock skriver på måndagskvällen att "The Reds" står redo att lösa Shaqiri från Stoke City, som har en utköpsklausul på endast £12-13M sedan klubben degraderades i maj.

Spelaren själv ska också ha gett positiva signaler till en flytt till Anfield efter att parterna träffats under helgen.

Maddock betonar dock att den 26-årige yttern INTE ska betraktas som ett alternativ till Lyons Nabil Fekir, vars övergång kollapsade i fredags sedan LFC:s medicinska team upptäckt komplikationer med fransmannens knä.

Jürgen Klopp ser däremot Xherdan Shaqiri som ett rutinerat och starkt tillskott till anfallet, eftersom han är målfarlig, användbar på flera situationer och känd för sin snabbhet och teknik. Dessutom har han redan ett par säsonger i PL bakom sig.

Under de närmaste veckorna kommer Liverpool att ta ett kliv tillbaka från transfermarknaden då VM spelas för fullt, men så fort att Schweiz är utslagna kommer man att uppvakta Shaqiri och Stoke för att försöka lösa övergången.

David Maddox påstår även att övergången med Nabil Fekir fortfarande kan bli verklighet, trots att flera andra källor hävdar att affären är "stendöd". Fekir är desperat över att komma till Liverpool och Klopp vill fortsatt också ha spelaren.

Problemet är att få den hårdnackade Lyon-presidenten Jean-Michel Aulas att återvända till förhandlingsbordet efter VM.