Nästa match (Premier League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (H)

söndag 31 mar 17:30

Clyne om skadan

Bild till nyheten

Efter att varit skadad större delen av säsongen är nu Nathaniel Clyne redo att ta upp kampen med Trent Alexander-Arnold om högerbacksplatsen.

Den tacklingsskicklige backen drog på sig en ryggskada under försäsongen. Han var tillbaka i träning i februari men spelade inte match med förstalaget för än april.  

– Det var några tuffa stunder. Att inte spela på så länge är väldigt frustrerande och att skadan kom på försäsongen gjorde det ännu värre. Det var jobbigt när de var tvungna att operera. Det var tufft, säger Clyne i en intervju med Goal.

Totalt blev det endast två matcher från start för Clyne den här säsongen. 

– Det var viktigt för mig att få några minuter i benen och få smaka på det igen. Det gjorde mig mer redo till försäsongen. 

Clyne vet att försäsongen är viktig för honom för att han ska kunna komma tillbaka till sin gamla nivå.

– Jag har jobbat väldigt hårt för att komma i form och jag börjar se resultat. Klubben ger oss upplägg som vi också följer när det inte är säsong. Jag behöver nog mer än de andra eftersom jag inte spelat på så länge. 

Sedan Clyne kom till klubben från Southampton sommaren 2015 har han varit given i startelvan. I Clynes frånvaro tog både Joe Gomez och Trent Alexander-Arnold chansen och den sistnämnda har fått särskilt mycket beröm för sina prestationer. 

Clyne, som kommer tävla om en startplats med Trent nästa säsong är också full av beröm för den unge Scousern. 

– Jag kommer ihåg när han kom upp från U-23 laget och du kunde se hans potential direkt. Han fick chansen denna säsongen och tog den. Han är en självsäker spelare som är bra med bollen. Han är imponerande, säger Clyne. 

– Om han får chansen i VM är jag säker på att det kommer gå bra. 

Källa: liverpool.no

Bannerbild