Enligt Telegraph och andra trovärdiga medier har Monaco och Atletico Madrid kommer överens om en övergång för den 22-årige yttern.

Under det senaste året har det snarare handlat om Lemar skulle hamna på Anfield eller Emirates. I augusti ifjol var det dragkamp mellan klubbarna och det snackades om en övergång på cirka £80-90M innan förhandlingarna bröt samman. 

Nu väljer han istället att flytta till La Liga.

Lemar, som åker med "Les Bleus" till VM, var magnifik i Monaco 2016/17 men den gångna säsongen har han inte rosat marknaden i franska ligan. Därav har LFC och Arsenal också dragit tillbaka sitt intresse.

Liverpool har redan klart med två nyförvärv inför nästa säsong – mittfältarna Naby Keita från Leipzig och Fabinho från Monaco. 

Jakten på en Coutinho-ersättare fortsätter och de namn som florerar i rykteskarusellen är Ousmane Dembele (Barcelona), Julian Draxler (PSG), Julian Brandt (Leverkusen) Christian Pulisic (Dortmund) och Emil Forsberg (Leipzig).

Klubben ska även vara i kontakt med Stokes Xherdan Shaqiri och Gents Moses Simon, även om dessa inte ses som några direkta arvtagare till Coutinho utan mer som truppförstärkningar.