Oxlade om oturen

Bild till nyheten Oxlade om oturen
Alex Oxlade-Chamberlain var på väg mot sitt livs form när han drabbades av en svår knäskada mot Roma i april.

Att gå miste om Champions League-finalen mot Real Madrid och VM-slutspelet i Ryssland är två rejäla käftsmällar för 24-årige Oxlade.

– Jag kände mig i kanonform och att jag var på väg att skaffa mig fotfäste i Liverpool, berättar han.

– Jag kände att jag spelade väldigt bra, självförtroendet var högt och jag njöt av livet som fotbollsspelare. Därför var det fruktansvärt att kraschlanda i nästa ögonblick efter en tackling.

– Men jag är en positiv person och försöker att inte deppa. Jag ska igenom en tuff rehabilitering och då hjälper det inte att vara deprimerad.

Att se VM-fotbollen från tv-soffan är svårt att acceptera.

– Jag kollar på VM och jag följer och stöttar grabbarna hela vägen. Men jag måste erkänna att det var tufft att se första matchen mot Tunisien. Det är då du inser vad du går miste om. Men det är sånt som händer och jag försöker att vara positiv.

Minst lika motigt var det att missa Champions League-finalen, som han såg från läktarplats i Kiev. (Bilden ovan)

– Jag var knäckt. Och förlusten efteråt gjorde att känslorna tog överhand. Jag har aldrig upplevt något liknande.

– Jag var ute på planen och jag brukar vanligtvis inte gråta, men jag ville så innerligt att vi skulle vinna matchen; för staden, för fansen, för klubben och för spelarna.

– När du blir skadad på vägen mot en sådan speciell händelse, så hoppas du att det ska sluta bra och att skadan ska vara värt det. Jag såg vilken enorm insats grabbarna lade ner för att nå finalen så jag är väldigt stolt över dem. Det var bara så synd att vi inte nådde ända fram...

Källa: Liverpool Echo


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer