Pep ersätter Buvac

Bild till nyheten Pep ersätter Buvac
Zeljko Buvac dök inte upp på jobbet på Melwood igår. Nu tror experterna att det 17-åriga samarbetet med Klopp definitivt är över och att Pep Lijnders får en central roll i ledarstaben.

Nyheten slog ner som en bomb när assisterande managern Zeljko Buvac plötsligt lämnade sin post i april, bara ett par dagar innan semifinalen mot AS Roma. 

Från officiellt håll hette det att Buvac återvänt till hemlandet Serbien av personliga skäl, andra källor hävdade att det 17-åriga samarbetet med Jürgen Klopp i Mainz, Dortmund och Liverpool hade brakat samman. 

Oavsett vilket så var Buvac inte på plats på jobbet igår när Klopp välkomnade tillbaka 26 spelare och övriga staben efter sommarledigheten.

Nu förväntas det att den populäre holländaren Pep Lijnders kommer att få en mer framsjutande roll än den han hade innan han lämnade klubben i december för att ta sig an managerjobbet i holländska NEC. 

Echos välinformerade reporter James Pearce tippar även att trogne coachen Peter Krawietz kommer att åka upp ett pinnhål och att övriga ledarstaben kommer att bestå av fyschefen Andreas Kornmayer och målvaktstränaren John Achterberg.

* Klopp, Buvac, Krawietz, Achterberg och Lijnders.

När Pep Lijnders flyttades upp från akademin till A-lagstruppen fick han uppdraget att agera länk mellan Melwood och Kirkby, med huvudansvar att utveckla klubbens unga spelare. 

35-årige Lijnders kommer nu troligen att få tillbaka sina gamla arbetsuppgifter, men också jobba mycket mer aktivt med A-lagsspelarna. Någon officiell titel har dock ännu inte meddelats. 

Jürgen Klopp om Peps återkomst:

– Det är bra. Väldigt, väldigt bra. Vi skickade iväg honom ett halvår för att han skulle skaffa sig viktig erfarenhet och att han nu är tillbaka hos oss känns fantastiskt, säger managern till Liverpoolfc.com

– När han kom in i byggnaden blev alla riktigt glada. Han är en fantastisk coach och det känns viktigt att ha honom här och jag ser fram emot att få jobba med honom.

Vad som kommer att hända med Zeljko Buvac står fortfarande skrivet i stjärnorna. Från klubbens sida är han fortfarande anställd som assisterande manager.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer