Karius blir nr 1

Bild till nyheten Karius blir nr 1
Jürgen Klopp kommer inte att köpa in en ny keeper om han inte får sitt förstaval. Därmed får Loris Karius en ny chans att vakta stolparna nästa säsong.

Enligt Daily Mirrors David Maddock, en av de reportrar som har bäst insyn i Liverpool, kommer Jürgen Klopp att köra igång den nya säsongen med de målvakter han redan har till hands. 

"Eftersom ingen av de målvakter han vill ha är tillgängliga på marknaden ser han ingen poäng med att kasta bort pengar på transfermarknaden, bara för att göra det", skriver Maddock.

Hans förstaval Alisson (Roma) och Jan Oblak (Atletico Madrid) har alltför dyra prislappar på omkring £60-80M.

Klopp bryr sig inte heller om reaktionerna från de supporters som krävt Loris Karius huvud på ett fat efter tabbarna i Champions League-finalen. Han är tvärtom beredd att ge den 24-årige tysken en ny chans.

"För Klopp betyder det bara en sak – tålamod och att hålla huvudet kallt", fortsätter Maddock.

Managern hade exakt samma inställning förra sommaren då LFC misslyckades med att köpa Virgil van Dijk, men som istället kom i januari. Detta till trots för att många fans skrek efter ett alternativ innan sommarfönstret stängde.

Klopp anser helt enkelt att klubben tjänar på att ge kontrakterade Loris Karius, Simon Mignolet (som uppges söka sig en ny klubb) och Danny Ward chansen, framför att köpa in en målvakt som i hans ögon inte är bättre. 

Faktum är att han är nöjd med Karius insatser mellan stolparna under andra delen av säsongen och har tagit landsmannen i försvar.

"Klopp menar att den tyske keepern spelade bra i finalen mot Madrid, fram till att han fick en armbåge i ansiktet av Ramos... en smäll som senare tester visade gav Karius en allvarlig hjärnskakning som varade i flera dygn."

Summa summarum: Om inte situationen förändras med förstavalen (Alisson och Oblak) kommer ingen målvakt att köpas in i sommar.

Klubben har också varit tydlig med att man inte har något som helst intresse av namn som Jasper Cillesen, Kasper Smeichel, Jiri Pavlenka, Thomas Strakosha eller Gianluigi Buffon, som florerat inom diverse medier och fotbollssajter. 

En annan aspekt är att Jürgen Klopp under sin 17-åriga managerkarriär i Mainz, Dortmund och Liverpool aldrig har satsat mer än £5,15M på ett målvaktsköp.
Och då är £4,7M av dessa Loris Karius!

Rätt eller fel? Logga in och dela med dig av din åsikt!


36 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer