– Det är okej att se reprisen

Bild till nyheten – Det är okej att se reprisen
Imorgon, eller kanske idag när du läser detta, spelas en av de största matcherna i svensk fotbollshistoria. Och hur mycket vi än vill att det ska vara träningsmatchen mot Chester, så är det inte det.

Jag har märkt att det blossat upp till mindre debatter både här, på diverse forum och sociala medier angående matchkrocken vi nu står inför denna lördag, klockan 16.00. 

Liverpool träningsspelar mot Chester. Svenska landslaget gör upp med England om en semifinalplats i ett VM-slutspel. 

Lova mig en sak. Gör det enda nyktra och rätta: Se Sverige-England. 

Behöver du hjälp på traven med att Liverpoolmotivera ditt beslut så kommer Jordan Henderson att spela från start. Han är trots allt vår lagkapten. Jag är ganska säker på att ni för några år sedan gärna sett Steven Gerrard spela en så här viktig match för England?

Jordan Henderson har också 28 (!) raka matcher utan förlust när han startat för det engelska landslaget (rekord genom alla tider) och han skulle såklart - med laget i övrigt - börja närma sig nationalhjältestatus OM det nu vill sig så illa för svensk del, så att England avancerar. 

Och vem vet. Kanske Kieran Trippier går sönder efter fyra minuter och du får se Trent Alexander-Arnolt mot Emil Forsberg i 86 + förlängning?

Jag hoppas faktiskt inte att ni behöver mer övertalan än så. Jag hoppas faktiskt att ni inte gräver en vallgrav av Liverpoolkärlek runt det som är en helt unik svensk fotbollsupplevelse. 

Nerbantat till 140 tecken skrev jag någorlunda detsamma som ovan på Twitter tidigare idag och möttes faktiskt av en del förståsigpåare som tydligt förklarade att de faktiskt mycket hellre vill se Liverpool vinna Premier League än Sverige vinna VM. 

Och vet ni? Det kan jag lova er, med allt jag äger och har, att jag också vill. 

Men om man tror att det på något sätt avgör hur man spenderar 90 minuter skärmtid imorgon behövs det en ny lektion i ekvationslära. För det där går helt enkelt inte ihop. 

Liverpool är mitt lag. Ditt lag. Vårt lag. Och det finns i ärlighetens namn en hel del som kittlar med det som väntar mot Chester.

Vi lär få se Naby Keita och Fabinho göra sina debuter. Vi lär få se hungriga och revanschlystna spelare i form av Divock Origi och Harry Wilson. Så nog fan blir det skoj. 

Men med tanke på att vi ska spela tvåhundratrettiosju andra träningsmatcher och du exakt lika bra upplever detaljerna från Chester lite i efterhand så hoppas jag att du klockan 16.00 stannar upp tillsammans med Sverige och ser en VM-kvartsfinal som även för den mest hårdbankade Liverpoolsupportern faktiskt får erkännas vara en match större än den som spelas 3460 kilometer västerut. 

Med allt detta sagt förringar det inget kring hur jäkla pepp man är på att det nu faktiskt drar igång. Att man ska få se elva spelare i den vackraste av tröja ute på en fotbollsplan igen. 

För tro inte att all text ovan handlar om att man ska svepas med i den svenska euforin och parkera sitt bultande Liverpoolhjärta i ett ensamt förvar. Nej, fan. Men både som svensk - och engelsk fotbollsälskare - är morgondagens VM-möte en bal på slottet. Och det vill vi nog ingen missa för allt i världen. 

Sen kollar vi höjdpunkterna på Naby Keitas första Liverpoolmål därefter.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer